Vak: Stage Buitenland credits: 30

Vakcode
ITVB23STB
Naam
Stage Buitenland
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
30
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
K.E. Bijker
Werkvormen
  • Action learning
  • Probleem gestuurd onderwijs
  • Stage, werk
  • Supervisie
Toetsen
  • Schriftelijke taalvaardigheid - Overige toetsing
  • Stage - Overige toetsing
  • Workshop Solliciteren - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten zijn afgeleid van de programmaleeruitkomsten.
  1. Analyseren: de student analyseert processen, producten en/of informatiestromen in hun onderlinge samenhang in de context van de omgeving. 
  2. Adviseren: de student adviseert met betrekking tot de herinrichting van processen en/of informatiestromen en/of een nieuw te ontwikkelen of aan te schaffen ICT-systeem op basis van een analyse en in overleg met stakeholders. 
  3. Ontwerpen: de student ontwerpt een (deel van een) ICT-systeem op basis van specificaties binnen vooraf gestelde kaders. 
  4. Realiseren: de student realiseert een (deel van een) ICT-systeem op basis van een ontwerp binnen gestelde kaders. 
  5. Manage & control: de student beheert, monitort en/of optimaliseert de ontwikkeling, ingebruikname en/of gebruik van ICT-systemen. 
  6. Professional Skills: de student beheerst die vaardigheden die nodig zijn om de beroepsproducten die voortkomen uit bovenstaande competenties op professionele wijze te onderbouwen, realiseren en te delen. Dit valt uiteen in de volgende aspecten: 
  • Toekomstgericht organiseren: de student verkent de organisatorische context van ICT-opdrachten en maakt zakelijke, duurzame en/of ethische afwegingen en managet alle aspecten van de uitvoering van de opdracht. 
  • Onderzoekend probleem oplossen: de student beschouwt ICT-opdrachten kritisch vanuit verschillende perspectieven, identificeert problemen, vindt een effectieve aanpak en komt tot passende oplossingen. 
  • Persoonlijk leiderschap: de student is ondernemend rond ICT-opdrachten en persoonlijke ontwikkeling, heeft daarbij aandacht voor het eigen leervermogen en houdt voor ogen wat voor ICT-professional hij/zij/hen wil zijn en/of welk type functies hij/zij/hen ambieert. 
  • Doelgericht interacteren: de student bepaalt welke partners een rol spelen bij de ICT-opdracht, werkt constructief met hen samen en communiceert passend en gericht op de gewenste impact. 

Het beheersingsniveau van bovenstaande leeruitkomsten wordt in de stagehandleiding nader gespecificeerd.
In het kader van de professional skills het onderdeel communiceren van het deelgebied ‘doelgericht interacteren’ vereisen we het volgende: De student schrijft zelfstandig een goed gestructureerd verantwoordingsverslag naar aanleiding van een ICT-opdracht in een beroepspraktijksituatie, in correct Nederlands en conform de eisen uit De Schrijfwijzer Verantwoordingsverslag.

Inhoud

De student verwerft zelf een expliciet geformuleerde, ICT-gerelateerde opdracht en voert deze uit onder begeleiding van een ICT-professional (binnen het bedrijf). De op te leveren beroepsproducten dienen een bijdrage te leveren aan de oplossing van een bedrijfsprobleem.
Van studenten wordt verwacht dat ze professioneel gedrag vertonen naar opdrachtgevers en passende, relevante beroepsproducten leveren die voldoen aan de eisen van de organisatie.
Het praktijkdeel heeft een omvang van 28 EC's. Aanvullend zijn er in dit semester 2 EC’s te behalen m.b.t. het verantwoordingsrapport en de workshop Solliciteren. In totaal zijn dat 30 EC's.
 

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT