Vak: Project plan voor mondzorg credits: 5

Vakcode
MHVP1ILL2
Naam
Project plan voor mondzorg
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
O.L. Ouwinga
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Toets - Verslag

Leeruitkomsten

De student:
1. Past onderzoeksvaardigheden toe doordat hij/zij op basis van een casus mondgezondheid van zichzelf of een medestudent een onderzoeksvraag formuleert en beantwoordt met behulp van wetenschappelijke literatuur en dit verwerkt in een projectverslag.
2. Formuleert naar aanleiding van de SWOT-analyse over samenwerken een SMART leerdoel ten aanzien van de eigen rol in de samenwerking met de medestudent en reflecteert op dit leerdoel. 

CanMEDS rollen:
- 1 Vakinhoudelijk handelen
- 2 Communicatie
- 3 Samenwerken
- 4 Kennis en wetenschap
- 7 Professionaliteit en kwaliteit

Beheersniveau 1 Beginnend

Inhoud

Blok 2 staat in het teken van parodontologie en in blok 3 staat cariologie centraal. Er wordt in de CoL verder kennis gemaakt met wetenschappelijke literatuur en de begrippen plaque, cariĆ«s, gingivitis en tandsteen. Op basis van een screening van de eigen mondgezondheid of die van een medestudent door ouderejaars studenten op de onderwijskliniek van het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde, formuleert de student een vraagstelling, beantwoordt deze met wetenschappelijke literatuur en maakt een behandelplan om de mondzorg te verbeteren. De student werkt aan diens professionele identiteit door schriftelijk te reflecteren op diens eigen rol in de samenwerking met de medestudent.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies