Vak: Het implementeren en evalueren in co-creatie credits: 15

Vakcode
MIVB24MOD22
Naam
Het implementeren en evalueren in co-creatie
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Gubler
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Assessment

Leeruitkomsten

  1. Signaleert en analyseert op methodische wijze vraagstukken en ontwikkelingen die relevant zijn voor belanghebbenden van de werkeenheid en benut daaruit voortkomende kansen om efficiency en/of effectiviteit van de werkeenheid te vergroten.  

  1. Brengt individuen en/of eigen team in beweging, maakt hierbij gebruik van de professionele verantwoordelijkheid van de individuen en de eigenheid en kracht van het team, met als doel een vooraf bepaalde veranderrichting en/of het behalen van een organisatiedoel.  

  1. Onderzoekt op methodische wijze kansen voor een relevante verbetering van een beperkt deel van bedrijfsvoering van een (deel van een) organisatie, voert verbeteringen door in co-creatie met stakeholders en onderbouwt de verbeteringen.  

  1. Onderzoekt en initieert interne en/of externe samenwerkingsverbanden binnen een organisatie die noodzakelijk zijn voor de inrichting, uitvoering en ontwikkeling van de dienstverlening en stimuleert professionals van de werkeendheid om hier een actieve bijdrage aan te leveren.   

  1. Faciliteert een goed en uitnodigend leerklimaat voor een (deel van een) organisatie/leerteam om zicht persoonlijk en als team te ontwikkelen om de kwaliteit van de dienstverlening te optimaliseren.  

  1. Draagt de visie op zorg, dienstverlening en leiderschap uit binnen de werkeendheid, geeft betekenis aan de relatie tussen deze eigen visie en de visie en doelen van de organisatie en trekt hier conclusies uit voor de eigen professionalisering en plaats binnen de organisatie.  

  1. Laat continu een onderzoekende en kritische houding zien ten aanzien van dagelijkse werkzaamheden en processen op de werkeenheid en onderbouwt met behulp van evidence acties en overwegingen om het primair proces op de werkeenheid te verbeteren.

Inhoud

In het eerste semester heb je samen met een projectgroep onderzoek gedaan naar een innovatievraagstuk. Daarnaast hebben jullie een innovatieplan en prototype bedacht/gevalideerd.   

Tijdens deze module (tweede semester) ga je individueel onderzoeken hoe een innovatie kan worden geïmplementeerd bij een organisatie. Theorieën/literatuur over veranderkunde en gedragsbeïnvloeding spelen hierbij een belangrijke rol. Je gaat ook vaardigheden leren over het toepassen van verschillende gesprekstechnieken om gedrag te veranderen. Daarnaast ga je een moreel beraad voeren bij de organisatie met verschillende professionals die betrokken zijn bij het vraagstuk. Tot slot ga je onderzoeken/evalueren samen met stakeholders/eindgebruikers hoe de innovatie duurzaam kan worden ingezet bij de organisatie en wat de impact is voor de praktijk. 

Thema’s:  

  • Veranderen 
  • Organiseren
  • Onderzoeken
  • Leiden van zichzelf en anderen 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies