Vak: Graduation Project Preparation 7 credits: 20

Vakcode
MZVB24GPP7
Naam
Graduation Project Preparation 7
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
20
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
K.H. van der Meer
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Individueel
  • Opdracht
Toetsen
  • semester 7 - Assessment

Leeruitkomsten

Het vierde jaar wordt besteed aan het produceren van het eindexamenwerk. De student heeft de volledige verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het realiseren van het eindexamenwerk, er is geen sprake meer van (deel) opdrachten. Het eindexamen heeft de vorm van een presentatie van door de student gecomponeerde/geproduceerde muziekwerken, waarvan vorm & inhoud - binnen enkele globale kaders - door de student te bepalen is. In deze eindpresentatie laat de student zien in zijn ontwikkeling op vaktechnisch, artistiek en professioneel-maatschappelijk gebied het bachelor-niveau bereikt te hebben. Het eindexamen is daarmee een overgang naar de beroepspraktijk en/of master-opleiding. Aan het eind van het eerste semester presenteert de student een portfolio waarmee de voortgang van de ontwikkeling van het eindexamenwerk wordt aangetoond. Op basis hiervan, en op basis van de totale studievoortgang, wordt besloten tot een go/no go voor eindexamen in semester 8.   

Belangrijkste leeruitkomsten: 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 3.1, 3.2, 4.1, 4.2, 5.1, 5.2, 5.3 6.1, 6.2, 7.1, 7.2, 8.1, 8.2 

Inhoud

In jaar 3 lag in de nadruk binnen het PDP op het vinden of valideren van de individuele specialisatie; het vierde jaar staat in het kader van het verdiepen en demonstreren van de individuele specialisatie en de overgang naar de beroepspraktijk.   

Het vierde jaar wordt besteed aan het produceren van het eindexamenwerk. De student heeft de volledige verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het realiseren van het eindexamenwerk, er is geen sprake meer van (deel) opdrachten. De hoofdvakdocent stelt zich coachend op, stelt kritische vragen, bewaakt in grote lijnen de voortgang en bereidt de student in concrete zin voor op de gang van zaken bij het eindexamen. De student schrijft onder begeleiding van de hoofdvakdocenten een concept-eindexamenprogramma in de loop van het eerste semester uitmondend in een definitief programma aan het eind van dit semester.  

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium