Vak: Professional Development 3 credits: 5

Vakcode
MZVB24PD3
Naam
Professional Development 3
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Individueel
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • semester 3 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

2.2, 3.2, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 7.1, 7.2, 8.1, 8.2 

Inhoud

Studenten ontwikkelen competenties gerelateerd aan de muzikant als maker in de samenleving zoals ondernemende houding, reflectief vermogen, onderzoekende houding en educatief handelen in samenhang met diverse contexten.
Studenten uit de profielen Performer, Creator en Director volgen samen lessen, maar nemen ook deel aan lessen en projecten die specifiek zijn voor hun profiel. Studenten werken aan hun leerresultaten via de volgende projecten en lessen:

Professionele ontwikkeling:
In jaar twee ligt de focus op het verdiepen van de eerste verkenning. Verdieping krijgt vorm doordat de basiskennis van de verschillende onderdelen als vakken wordt aangeboden. Tegelijkertijd wordt deze basiskennis in verschillende contexten toegepast, voorbeelden van deze toepassingen zijn stages, het organiseren van een projectweek en het maken van muziek in een specifieke setting.

Projecten Uitvoerder Klassiek:
- Koor (Wekelijkse koorlessen leidend tot (maatschappelijk geëngageerde) koorprojecten.

Projecten Uitvoerder Jazz:
Studenten nemen deel aan een speciale projectweek met georganiseerde activiteiten, waarbij elk jaar één instrument of stijl centraal staat.
Studenten nemen deel aan georganiseerde projecten voor koor, orkesten, ensembles. Afhankelijk van de bezetting van het ensemble neemt een diverse groep studenten deel.

Maker van projecten:
- Compositiearena: studenten C&M presenteren maandelijks werk aan elkaar en leren feedback geven, gefaciliteerd door een studentassistent.
- Semesterconcert: studenten C&M organiseren gezamenlijk het halfjaarlijks concert.
- Eurosonic Songwriting Camp: keuzeproject voor studenten met focus op songwriting