Vak: Instrumentaal Bijvak credits: 6

Vakcode
MZVP1IBV1
Naam
Instrumentaal Bijvak
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
6
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
R.D. Krijgsman
Werkvormen
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • semester 1 - Overige toetsing
  • semester 2 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Visie en Creativiteit: De musicus is artistiek gedreven en is in staat om opvattingen en overtuigingen op het eigen vakgebied te verwerven en te communiceren in de muzikale beroepspraktijk.
Het Ambacht: De musicus onderhoudt een breed scala aan vaktechnische kennis en vaardigheden, die hem in staat stellen zowel binnen de nationale als de internationale beroepscontext te functioneren.
Analytisch vermogen: De musicus kan muziek (cognitief) ontleden.
Methodisch/reflectief handelen: De musicus is in staat om methodisch en professioneel te handelen, kan hierop reflecteren en is zelfstandig, en met en voor anderen, in staat tot terugkoppeling.

 

Inhoud

Per student wordt bij toelatingsexamen en bij de overgangstentamens bepaald in welk instrument hij zich verder dient te ontwikkelen voor optimale ondersteuning van het dirigentenvak. Hierbij kan om individuele redenen van de hierna genoemde jaarvolgorde en/of instrumenten worden afgeweken. In de lessen wordt er naar gestreefd de student een zo breed mogelijk inzicht alsmede kennis en vaardigheden te laten verwerven om de klankvoorstelling vanuit de partituur te vergroten en om tijdens repetities de orkestleden adequaat te kunnen instrueren.

Jaar 1: bijvak slagwerk: Leren kennen van technieken en trainen van vaardigheden, waarbij kennis wordt genomen van de klankmogelijkheden- en effecten en de speeltechnieken van het gehele slagwerkinstrumentarium zoals dat in de Hafabra-beroepspraktijk voorkomt. Er wordt gestreefd naar een zo breed mogelijk inzicht, kennis en vaardigheden om de klankvoorstelling vanuit de slagwerkpartituur te vergroten en om tijdens repetities de amateur slagwerkers adequaat te kunnen instrueren.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium