Vak: Gedrag & Communicatie-1 credits: 1

Vakcode
PHLM19GC1
Naam
Gedrag & Communicatie-1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
F. van der Werf
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Werkplan communicatieve vaardigheden - Verslag

Leeruitkomsten

Leiderschap
LU-L. 0.: Tijdens binnen schoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van manager naar behoren te kunnen vervullen.

Professionaliteit
LU-P. 0.: Tijdens binnenschoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van professional naar behoren te kunnen vervullen.

Communicatie
LU-C. 0.: Tijdens binnen schoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van communicator naar behoren te kunnen vervullen.

Inhoud

In de module Gedrag en Communicatie, onderdeel van de leerlijn Medisch handelen, wordt gewerkt aan de competenties communiceren, samenwerken, organiseren en (professional) persoonlijk leiderschap. In Gedrag en Communicatie 1 (GC1) wordt er gestart met onderdelen uit de gezondheidspsychologie in het kader van begripsvormig over gezondheidsgedrag van mensen.  Begrippen als coping en pijngedrag worden besproken in het kader van toewerken naar patient gerichte consultvoering/ communicatie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan efficiënte, gestructureerde (medische) consultvoering, communicatieve vaardigheden en reflectie op eigen (professioneel) handelen. Middels rollenspel en werken met trainingsacteur worden de behandelde concepten geoefend en besproken. De nadruk voor het oefenen van consultvoering ligt gedurende GC 1 op aanleren van structuur van consultvoering. Te behandelen onderwerpen volgen de casuïstiek en patiëntproblematiek die in de leerlijn Medisch handelen aan de orde komen. 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies