Vak: Gedrag & Communicatie-2 credits: 1

Vakcode
PHLM19GC2
Naam
Gedrag & Communicatie-2
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
F. van der Werf
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Observatie- en zelfwaarnemingsverslag - Verslag

Leeruitkomsten

Leiderschap
LU-L. 0.: Tijdens binnen schoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van manager naar behoren te kunnen vervullen.

Professionaliteit
LU-P. 0.: Tijdens binnenschoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van professional naar behoren te kunnen vervullen.

Communicatie
LU-C. 0.: Tijdens binnen schoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van communicator naar behoren te kunnen vervullen.

Inhoud

In de module Gedrag en Communicatie wordt gewerkt aan de competenties communiceren, samenwerken en organiseren en persoonlijk leiderschap. In Gedrag en Communicatie 2 (GC2) komt ten aanzien van patienten gedrag het concept diversiteit uitgebreid aan de orde. Aandacht wordt besteed aan interculturele competentie en communicatie, gezondheidsvaardigheden, stress en chronische klachten. Tevens wordt het oefenen en bespreken van consultvoering uitgebreid met communicatieve vaardigheden op het gebied van lichamelijk onderzoek en beleidsbespreking. Daarbij wordt aandacht besteed aan observatie en zelfwaarneming c.q. reflectie op het gebied van communicatie.  Mede middels rollenspel en werken met trainingsacteur worden de behandelde concepten geoefend en besproken.  Aandacht wordt besteed aan efficiënte, gestructureerde (medische) consultvoering, communicatieve vaardigheden tijdens lichamelijk onderzoek en terugkoppeling van de verzamelde gegevens naar de patient en reflectie op eigen (professioneel) handelen. Items met betrekking tot werken met diverse doelgroepen uit de gezondheidspsychologie, sociologie en medische antropologie komen aan de orde. Te behandelen onderwerpen volgen de casuïstiek en patiëntproblematiek die in de leerlijn Klinische Geneeskunde aan de orde komen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies