Vak: Gedrag & Communicatie-3 credits: 1

Vakcode
PHLM19GC3
Naam
Gedrag & Communicatie-3
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
F. van der Werf
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Presentations2GO - Verslag

Leeruitkomsten

Leiderschap
LU-L. 0.: Tijdens binnen schoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van manager naar behoren te kunnen vervullen.

Professionaliteit
LU-P. 0.: Tijdens binnenschoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van professional naar behoren te kunnen vervullen.

Communicatie
LU-C. 0.: Tijdens binnen schoolse activiteiten toont de student aan over de voorwaardelijke kennis te beschikken om de rol van communicator naar behoren te kunnen vervullen.
LU-C.3.1.: De student kan zelfstandig in begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie een gesprek voeren met de patiënt, zijn naasten en/of andere betrokkenen van de patiënt, rekening houdend met hun culturele achtergrond.
LU-C.4.1.: De student kan, in het kader van een medisch consult, zelfstandig in voor de patiënt begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie de uitkomsten van het medisch onderzoek/behandeling bespreken.

Inhoud

In de module Gedrag en Communicatie wordt gewerkt aan de competenties communiceren, samenwerken en organiseren en persoonlijk leiderschap. In Gedrag en Communicatie 3 (GC3) wordt met betrekking tot patient gedrag aandacht besteed aan omgaan met emoties van de patient, pijn educatie en een eerste kennismaking met Shared Desicion Making. De communicatieve vaardigheden op het gebied van consultvoering, lichamelijk onderzoek en beleidsbespreking c.q. terugkoppeling van verzamelde gegevens naar de patient en afronding van het gesprek worden aan het eind van GC3 getoetst in de spreekuurtoets en derhalve gedurende GC 3 geoefend middels rollenspel en werken met trainingsacteur. Tevens wordt aandacht besteed aan het schrijven van een patienten verslag ter afronding van de consultatie. Aandacht wordt besteed aan efficiënte gestructureerde (medische) consultvoering, communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en reflectie op eigen (professioneel) handelen. Te behandelen onderwerpen volgen de casuïstiek en patiëntproblematiek die in de leerlijn Klinische Geneeskunde aan de orde komen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies