Vak: Module 2 Mens en Organisatie credits: 15

Vakcode
STDM23M2MENO
Naam
Module 2 Mens en Organisatie
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
A.A.A. van Werd
Werkvormen
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • Module 2 Mens en Organisatie - Overige toetsing

Leeruitkomsten

In het eerste jaar wordt gewerkt in groepsverband en worden de programmaleeruitkomsten ontwikkelingsgericht getoetst.
 

      Competentie

Leeruitkomsten op Programmaniveau
De masterstudent….

Aanjagen
Jaagt transitieprocessen aan
 
  1. Initieert transitie op inspirerende en motiverende wijze door co-creatie en verschillende perspectieven en belangen te erkennen en waarderen 
  2. Definieert een visie en een implementatie strategie voor transities

Leiden
Leidt het transitieproces
 
  1. Communiceert begrijpelijk en overtuigend met zowel experts als leken
  2. Evalueert, reflecteert en beoordeelt het proces, de impact en de uitkomsten om te komen tot een verbeterde transitie en professionele groei.

Inhoud

Inhoud

In het eerste jaar ligt de focus op het verkennen en leren kennen van de gewenste vaardigheden, kennis, attitudes en waarden passend bij de BOKS. 
De modules van de master Sociaal-Ruimtelijk Transitiemanagement zijn ingericht volgens de verschillende fasen van de transitiemanagement-cyclus. Aan de hand van een casus doorlopen de studenten de transitiemanagement-cyclus en de stappen die leiden tot een succesvolle interventie. 

In de module Mens en Organisatie wordt kort stilgestaan bij de inzicht - en ideeënfase, maar ligt de nadruk op de implementatie- en impactfase. In groepen worden de studenten tijdens de implementatiefase uitgedaagd om de transitiestrategie te organiseren en te implementeren, om te gaan met weerstand bij verandering en daarbij leiderschap te tonen. De impactfase is gericht op het ervaren, monitoren en evalueren van de impact van de geïmplementeerde transitie. Tijdens deze fase meten de studenten de impact van hun transitiestrategie. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van digitale technologieën. In deze fase worden de studenten uitgedaagd om hun geïmplementeerde transitiestrategie op basis van gemeten draagvlak en/of bewijsvoering en kwaliteit ter discussie te stellen en eventueel aan te passen.


Toetsing

Er wordt getoetst aan de hand van het opgeleverde product en de presentatie. 

Studielast
15 ECTS
 
 

School(s)

  • Instituut voor Future Environments