Vak: Basiskennis Psychologie 2.2 credits: 15

Vakcode
TPVB24BP22
Naam
Basiskennis Psychologie 2.2
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Buwalda
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Basiskennis Psychologie IV - digitale toets - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

1. De student (her)kent psychologische concepten, theorieën en perspectieven uit de Body of Knowledge van de Toegepast Psycholoog in alledaagse en beroepsspecifieke situaties en weet hoe deze kennis tot stand gekomen is.    

2. De student kan met behulp van de kennis over psychologische concepten, theorieën en perspectieven uit de Body of Knowledge van de Toegepast Psycholoog in alledaagse en beroepsspecifieke situaties afleiden hoe mensen zich (zullen gaan) gedragen.     

3. De student herkent de culturele, morele en ethische beperkingen en consequenties van de Body of Knowledge en kan dit benoemen voor specifieke doelgroepen.

Inhoud

In Basiskennis Psychologie 2.2 vergaar je kennis over psychopathologie, gezondheidspsychologie (ook in relatie tot werk), ontwikkelingspsychologie en positieve psychologie met behulp van online flitscolleges en hoorcolleges op locatie. In de noodzakelijke werkcolleges ga je onder begeleiding van een docent situaties uit je eigen omgeving en in beroepsspecifieke situaties analyseren aan de hand van de vergaarde kennis. Daarnaast bereid je de lessen zelfstandig voor door het lezen van de stof en het maken van voorbereidende opdrachten. De kennis die je opdoet in Basiskennis gebruik je bij Psychologie in de Praktijk om een onbekende cliënt te coachen bij een veranderbehoefte. Aan het eind van de cursus laat je zien dat je de Basiskennis beheerst in een MC-toets. Voorafgaand aan deze toets maak je meerdere oefentoetsen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies