Vak: Professioneel Werken 2.1 credits: 5

Vakcode
TPVB24PW21
Naam
Professioneel Werken 2.1
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Buwalda
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Portfolio - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

1. De student herkent en beschrijft met behulp van voorgestructureerde opdrachten en een aangereikte methode op heldere en volledige wijze betekenisvolle situaties met betrekking tot ondernemend werken in een schriftelijk portfolio (niveau A).   

a) de student beschrijft betekenisvolle situaties, waarin initiatief is getoond om de eigen rol als Toegepast Psycholoog te verkennen.   

b) de student beschrijft betekenisvolle situaties, waaruit een proactieve actie ter verbetering van het eigen handelen binnen de semi-professionele context blijkt.   

2. De student herkent en beschrijft beweegredenen van eigen gedrag en de eigen kwaliteiten en valkuilen aan de hand van betekenisvolle situaties binnen de semi-professionele context in een schriftelijk portfolio (niveau A). 

Inhoud

In groepsbijeenkomsten onder begeleiding van een docent verken je het werkveld van de Toegepast Psycholoog en leer je hoe je je eigen rol als Toegepast Psycholoog kan verkennen, hoe je hierin initiatief kan nemen en hoe je proactief je eigen handelen binnen een semi-professionele context kan verbeteren. Je past dit toe in de praktijk en binnen de semi-professionele context van Psychologie in Praktijk. Daarnaast krijg je verschillende opdrachten, die je helpen zicht te krijgen op beweegredenen van je eigen gedrag, je eigen kwaliteiten en valkuilen binnen de semi-professionele context van de toegepast psycholoog. Deze opdrachten bespreek je met je docent en studiegenoten en verzamel je in een individueel portfolio. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies