Vak: Psychologie in Praktijk - Studiekeuzevraagstuk 1.2A credits: 5

Vakcode
TPVP23SKV1A
Naam
Psychologie in Praktijk - Studiekeuzevraagstuk 1.2A
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J. van der Velde
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Vaardigheidstoets - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

Competenties:
Beïnvloeden van Gedrag
Beoordelen van Gedrag
BoK

Niveau:
A

Leeruitkomsten:
De student voert in een duo een intakegesprek met een onbekende client over een studiekeuzevraagstuk, past daarbij basale gespreksvaardigheden toe ten einde contact te leggen, de context van de vraag te verhelderen en de beleving van de client te bevragen aan de hand van een gespreksschema. De student toont individueel zijn vaardigheden aan middels een opgenomen gesprek. 

 

Inhoud

Terwijl je kennis over de psychologie en diagnostiek vergaart in Basiskennis, ga je in Psychologie in Praktijk aan de slag met een studiekeuzevraagstuk.  

In de bijeenkomsten leer je onder begeleiding van een docent gespreksvaardigheden om in een intakegesprek bij een kandidaat met een studiekeuzevraagstuk goed te achterhalen wat de vraag van de kandidaat is. Deze bijeenkomsten zijn verplicht. Naast deze bijeenkomsten ben je zelfstandig en met je duopartner bezig met het uitvoeren van opdrachten. In een duo ga je een intake met een kandidaat uitvoeren, waarin je de geleerde vaardigheden toepast. Deze cursus sluit je af met een opname van het intakegesprek.   

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies