Vak: Duurzaamheid, energie en recht deeltijd credits: 10

Vakcode
TRDM24DER
Naam
Duurzaamheid, energie en recht deeltijd
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
J.C.W. Gazendam
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Intervisie
  • Opdracht
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Duurzaamheid, energie en recht - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren en verantwoorden (mastercompetentie) 
- De student analyseert zelfstandig een complex praktijkprobleem in een (strategische) context met behulp van methodisch grondig praktijkgericht (juridisch) onderzoek en op basis van relevante, (actuele) theorie. 

Beoordelen en evalueren (mastercompetentie) 
- De student evalueert en beoordeelt, evidence informed, de kwaliteit en effectiviteit van de bijdrage aan, of de oplossingen voor complexe praktijkproblemen. 

 

Inhoud

Het eerste deel van deze module betreft een introductie in de energiemarkten vanuit juridisch perspectief. Vooral wordt er gekeken naar de energiemarkten in de huidige vorm. In het bijzonder zal worden ingegaan op de partijen die actief zijn op de energiemarkten en de juridische relaties tussen die partijen. Tijdens deze colleges word je inhoudelijk meegenomen in de energiewereld, maar je zal ook actief zelf op onderzoek gaan. Het geven van presentaties of feedback op het werk van je medestudent hoort hierbij. Dit deel wordt afgesloten met een (voorwaardelijk) tentamen.  
Het tweede deel van de module betreft een introductie in de nieuwste ontwikkelingen in de energiemarkten. De aankomende Energiewet, de gewijzigde Warmtewet en de nieuwe rollen komen hier aan de orde. Hier worden enkele inhoudelijke hoorcolleges gegeven. Verder ga je actief met je medestudenten en de docent op onderzoek uit naar de meest recente ontwikkelingen rondom de nieuwe energiebronnen en technologieĆ«n. Dit tweede deel vormt de essentiĆ«le kennis voor de overkoepelende opdracht (tezamen met Governance, Compliance en Ethiek).  
De module is een keuzemodule en loopt parallel met de basismodules Governance, Compliance en Ethiek, en ICT-Recht en Legal Tech. De lessen zijn interactief opgezet. 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies