Vak: Leiderschaps- en talentontwikkeling dt credits: 5

Vakcode
TRDM24LTO
Naam
Leiderschaps- en talentontwikkeling dt
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Beijert
Werkvormen
  • Intervisie
  • Onderwijs
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Leiderschaps- en talentontwikkeling - Opdracht

Leeruitkomsten

Interprofessioneel handelen (mastercompetentie) 
- De student geeft sturing aan zijn (inter)professionele ontwikkeling en reflecteert kritisch en zelfbewust op zijn houding, gedrag en gemaakte keuzes en neemt daar de verantwoordelijkheid voor.  Hierdoor is hij in staat mee te bewegen in veranderende complexe situaties. 
- Bij complexe multidisciplinaire praktijkproblemen werkt hij, constructief en empathisch en vanuit zijn juridische expertise samen met deskundigen van verschillende disciplines en verschillende niveaus aan oplossingen die blijk geven van inzicht in de multidisciplinaire complexiteit van de context en de belangen van alle stakeholders. Hierbij pakt de student waar nodig de verbindende regierol.  
-De student positioneert en profileert zich als wendbaar, flexibel en ondernemend juridisch professional. Hij weet om te gaan met onzekerheden, kansen en risico’s. Als netwerker is hij in staat stakeholders binnen en buiten de (eigen) organisatie te mobiliseren.  
- De student communiceert als juridisch professional effectief en transparant met interne en externe stakeholders met oog voor hun belangen en strategisch inspelend op professionele (en internationale) cultuurverschillen. 

Inhoud

Gedurende het gehele jaar werkt de student aan zijn (inter)professionele ontwikkeling. Hij verdiept zich in welke competenties het werkveld van hem vraagt, welke kwaliteiten hij heeft en hoe hij deze verder wil ontwikkelen. De centrale vraag hierbij is welke rol en welke toegevoegde waarde hij als Toegepast Masterjurist voor het werkveld en de maatschappij heeft. 
Gedurende het jaar bouwt hij een portfolio op dat input is voor het eindassessmentgesprek. 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies