Vak: Know Your Business credits: 3

Vakcode
CMVB18BUS1
Naam
Know Your Business
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
J.R.H. Boerlage
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Know Your Business - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A2: De CMD’er verzamelt en analyseert wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders in een gestructureerde complexe context.
J1: De CMD’er analyseert nieuwe ontwikkelingen en kansen in de markt, binnen de organisatie of op het gebied van technologische mogelijkheden.
J2: De CMD’er gebruikt zijn netwerk ten behoeve van het verkrijgen van specifieke kennis en het bereiken van doelen.
J3: De CMD’er past de onderliggende principes van business planning toe voor de productie en (commerciële) exploitatie van innovatieve producten/diensten.

Inhoud

Binnen 'know your business' ga je aan de slag met de zakelijke kant van product/dienstontwikkeling. Je gaat nadenken over de waarde die jij creëert voor potentiele klanten.
Door een propositie te ontwerpen ga je het gesprek aan diverse stakeholders om te bepalen wat je eigen toegevoegde waarde is. In een aantal colleges ga je verschillende modellen aan de slag om deze toe te passen binnen jullie eigen unieke context. Afsluitend zal je met een pitch benoemen hoe jullie op een iteratieve wijze de waarde van het product / de dienst hebben verhoogd. In een individuele beoordeling toon je aan wat jou persoonlijke bijdrage is geweest in het geheel.