Vak: Control Your Business credits: 3

Vakcode
CMVB18BUS2
Naam
Control Your Business
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
J.R.H. Boerlage
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Control Your Business - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A2: De CMD’er verzamelt en analyseert wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders in een gestructureerde complexe context.
J1: De CMD’er analyseert nieuwe ontwikkelingen en kansen in de markt, binnen de organisatie of op het gebied van technologische mogelijkheden.
J2: De CMD’er gebruikt zijn netwerk ten behoeve van het verkrijgen van specifieke kennis en het bereiken van doelen.
J3: De CMD’er past de onderliggende principes van business planning toe voor de productie en (commerciële) exploitatie van innovatieve producten/diensten.

Inhoud

Als vervolg op het vak 'know your business' ga je een stap verder in het uitwerken van de zakelijke kant van je idee/product/dienst. Dat vraagt om goed organiseren, managen en een passende marketingaanpak. Ook een gedegen financiële uitwerking van de plannen is onmisbaar. Je maakt een eigen bedrijfsplanning, ontwikkelt en test een marketingcampagne en werkt een financieel overzicht van je plannen uit. Dit ga je niet alleen doen binnen het klaslokaal, maar je gaat ook veel buiten de deur ervaren. Door evenementen te bezoeken en contacten te leggen werk je verder aan je vaardigheden. Afsluitend zal je met een pitch de resultaten laten zien van je inspanningen. In een individuele beoordeling toon je aan wat jouw persoonlijke bijdrage is geweest in het geheel.

De student:

  • past kennis van business planning toe op een eigen bedrijfssituatie
  • past kennis van marketing toe op een eigen bedrijfssituatie.
  • past kennis van finance toe op een eigen bedrijfssituatie.
  • breidt zijn/haar professionele netwerk op relevante wijze uit.