Vak: Prepare credits: 5

Vakcode
CMVB20PRE
Naam
Prepare
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
C.J. Westerkamp
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Prepare - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A1 De CMD’er beschrijft zelfstandig een complexe ongestructureerd

A2 De CMD’er verzamelt en analyseert zelfstandig wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders in een complexe ongestructureerde context

A3 (niveau 3) De CMD’er doet de benodigde kennis op van het domein, zoekt relevante theorieën op en analyseert nieuwe technologische ontwikkelingen en begrijpt de mogelijkheden hiervan om het complexe probleem op te lossen.

F1 De CMD’er plant zelfstandig, voert uit, controleert, beheert (tijd, budget, informatie, kwaliteit, haalbaarheid), schat succes- en risicofactoren in en informeert over de voortgang bij een complex ontwerptraject in een onbekende complexe context

I1 De CMD’er opereert uit zichzelf vanuit een onderzoekende houding

I2 De CMD’er beheerst een palet van onderzoeksmethoden en technieken en past deze zelfstandig toe in een ongestructureerde complexe context

 
 

Inhoud

In dit vak bereidt de student zich voor op het afstuderen met als doel het efficiënt en effectief uitvoeren van de afstudeeropdracht in jaar 4.

Prepare bestaat uit twee delen, namelijk
  1. een eerste deel waarin de ontwerpcyclus wordt doorlopen, welke methoden en technieken benut kunnen worden en hoe de verschillende fasen van de cyclus ingericht en uitgevoerd worden. Daarbij wordt gekeken naar eerdere, door andere studenten, uitgevoerde afstudeeropdrachten (ontwerptrajecten), theorie en praktijkervaringen ten aanzien van de verschillende fasen van de design cyclus, mogelijk bruikbare literatuur en informatie van experts.
  2. een tweede deel waarin de geleerde methoden en technieken worden toegepast op de eigen, door de Career Desk CMD, goedgekeurde afstudeeropdracht waarbij de nadruk ligt op het maken van een roadmap / canvas die gebruikt worden tijdens het uitvoeren van de afstudeeropdracht. Tijdens dit deel wordt gekeken naar mogelijk bruikbare literatuur, mogelijk bruikbare informatie over bijvoorbeeld doelgroep(en), trends, concurrenten, best and worst practices op basis van deskresearch en informatie van  stakeholders en experts.
Studenten zonder goedgekeurde afstudeeropdracht wordt een oplossing geboden met een vergelijkbare te verwachten leeropbrengst.
De student presenteert de verworven kennis en de eindproducten in een afsluitende sessie die als startmoment dient voor het afstudeertraject.

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT