Vak: Agile Research Methods credits: 5

Vakcode
CMVP20ARM
Naam
Agile Research Methods
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
J.R.H. Boerlage
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Agile Research Methods - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A1. De CMD’er leeft zich in de probleemcontext in en kan deze beschrijven en inkaderen.    
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft een eenvoudige probleemcontext.

F1. De CMD’er weet het ontwerptraject te plannen, uit te voeren, te controleren, te beheren (tijd, budget, informatie, kwaliteit, haalbaarheid), succes- en risicofactoren in te schatten en informeren over de voortgang van het ontwerpproject.
(Niveau 1): De CMD’er plant, voert uit, controleert, beheert (tijd, budget, informatie, kwaliteit, haalbaarheid), schat succes- en risicofactoren in en informeert over de voortgang bij een eenvoudig en gestructureerde ontwerptraject in een eenvoudige context.

F2. De CMD’er brengt een bruikbaar advies uit en adviseert over de implementatie van het gekozen ontwerp in een organisatie en let daarbij op kwaliteit en haalbaarheid (‘design to budget’) en overziet de juridische en organisatorische consequenties.
(Niveau 1): De CMD’er brengt vanuit een eenvoudige en gestructureerde opdracht een bruikbaar advies uit.

I1. De CMD’er ontwikkelt een onderzoekende houding: is nieuwsgierig, pro-actief, open, kritisch, gericht op inzicht, bereid tot perspectiefwisseling, bereid om een oordeel uit te stellen, routines kritisch bevragen, kennis waarderen, inzicht willen delen.
(Niveau 1): De CMD’er weet wat een onderzoekende houding is en bootst het gedrag na.

I2. De CMD’er beheerst een palet van onderzoeksmethoden en technieken en kan daaruit een verantwoorde keuze maken.
(Niveau 1): De CMD’er benoemt eenvoudige onderzoeksmethoden en technieken en past deze toe in een gestructureerde eenvoudige context.

J2. De CMD’er heeft het vermogen te verbinden, brengt mensen met elkaar in contact, stimuleert informatie-uitwisseling, spreekt eigen netwerk aan als hij specifieke kennis of informatie nodig heeft.
(Niveau 1): De CMD’er start met de opbouw van een eigen netwerk en heeft kennis gemaakt met relevante mensen.

Inhoud

Een inleiding tot twee belangrijke methoden die later in het jaar zullen worden gebruikt: het CMD Methods Pack en SCRUM. Een slecht ontworpen digitaal product zal worden verbeterd met behulp van een Agile-proces en met behulp van het CMD Methods Pack. Agile wordt gebruikt om het proces te structureren met wekelijkse sprints en verbeteringen worden ondersteund door onderzoek uitgevoerd met behulp van het CMD Methods Pack.

Deze methoden worden in dit blok geïntroduceerd om studenten de mogelijkheid te bieden om toekomstig onderzoek en projectwerk efficiënter en op een meer gestructureerde manier uit te voeren.