Vak: Interface Design credits: 5

Vakcode
CMVP20IND
Naam
Interface Design
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
B.A. van der Meer
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Interface Design - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A1. De CMD’er leeft zich in de probleemcontext in en kan deze beschrijven en inkaderen.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft een eenvoudige probleemcontext

A2. De CMD’er stelt de gebruiker voortdurend centraal door gegevens over de wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders te verzamelen en analyseren.
(Niveau 1): De CMD’er verzamelt en interpreteert wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders in een bekende context

B1. De CMD’er is in staat om creatieve ideeën te genereren aan de hand van de probleemcontext, wensen en behoeften van de gebruiker en opdrachtgever (ontwerpvoorwaarden) en deze kritisch te beschouwen en af te wegen.
(Niveau 1): De CMD’er genereert eenvoudige ideeën en legt uit hoe deze gerelateerd zijn aan de probleemcontext, wensen en behoeften van de gebruiker en opdrachtgever

B2. De CMD’er is in staat om een creatief concept voor een digitaal interactief product te genereren op basis van de opgedane kennis, ideeëngeneratie en de probleemcontext.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft een eenvoudig concept voor een digitaal interactief product op basis van de opgedane kennis, ideeëngeneratie en de probleemcontext

C1. De CMD’er werkt digitale interactieve prototypes uit van ‘low-fidelity’ tot ‘high-fidelity’ en maakt hierbij gebruik van methoden en technieken om prototypes te maken.
(Niveau 1): De CMD’er werkt onder begeleiding eenvoudige prototypes uit en maakt hierbij gebruik van eenvoudige methoden en technieken om prototypes te maken

C2. De CMD’er past zijn kennis van mens-machine-interactie toe in het prototype.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft hoe de kennis over mens-machine-interactie is verwerkt in het prototype

C3. De CMD’er gebruikt (multi)mediatechnologie ten behoeven van vormgeving.
(Niveau 1): De CMD’er gebruikt onder begeleiding eenvoudige (multi)mediatechnologie ten behoeven van vormgeving.

Inhoud

In het derde blok van Learning CMD leren de studenten over het concept van de interface, het koppelvlak waar mens en machine met elkaar communiceren. Dit is een belangrijk concept binnen CMD en door het ontwerpen van een interactieve infographic maken de studenten het zich eigen in deze cursus. 

De studenten ontwikkelen een rijk prototype op basis van theorieën over storytelling, interactie, datavisualisatie en visuele retorica (BOK). Het ontwerp wordt gevisualiseerd met een prototype waarbij verschillende prototyping tools worden gecombineerd (CD) en een gedeelte van de interactie van de infographic wordt uitgewerkt met behulp van code (CT). Het onderwerp van de infographic mag de student zelf kiezen en heeft te maken met een sociaal maatschappelijke situatie/probleem waarin de student geïnteresseerd is.