Vak: Action Learning Opdracht 6 credits: 4

Vakcode
SJDH9ALO6
Naam
Action Learning Opdracht 6
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
A.H.J. Heikens
Werkvormen
  • Action learning
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • ALO 6 - Opdracht

Leeruitkomsten

Adviseren: De student informeert de cliënt (persoon of organisatie) na verduidelijking van een complex maar afgebakend sociaaljuridisch vraagstuk over mogelijke oplossingen, houdt daarbij rekening met de context van de cliënt en verantwoordt mondeling of schriftelijk welke keuzes er gemaakt kunnen worden.
Integraal samenwerken: De student SJD werkt samen onder begeleiding aan complexe maar afgebakende sociaaljuridische praktijkopdrachten bij de integrale en systeemgerichte aanpak van (multi)problematiek.
Begeleiden: De student begeleidt en motiveert een cliënt met vragen op sociaaljuridisch gebied in een complexe maar afgebakende casuïstiek.
Conflicten hanteren: De student verricht na een grondige analyse interventies bij conflicten in complexe maar afgebakende cases. Deze conflicten kunnen zowel betrekking hebben op een of meerdere cliënten als op een organisatie.

Inhoud

Niveau: verdiepend (2) 
Inhoud:
Binnen blok 2.2. van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening verwerft de student kennis over en inzicht in specifieke aspecten van het publieke domein, te weten het vreemdelingrecht, europees recht en criminologie. De student leert de verworven kennis om te zetten in enerzijds het toepassen ervan, maar ook door het trainen van vaardigheden in communicatie of het maken van kritische analyses van gegeven casusposities, om vervolgens oplossingen aan te dragen die de toets in het recht kunnen doorstaan en voldoende maatschappelijk draagvlak zullen hebben. De opzet van het onderwijs is praktijkgericht. De Action Learning opdrachten (hierna verder ALO) zijn met dit oog opgezet.
Afgestudeerde Sociaal Juridische Dienstverleners zullen veelal in functies werkzaam zijn of geraken die te maken hebben met besluitvorming, beleidvorming en -uitvoering, regulering en handhaving (van beleid).
De opdrachten in deze Action Learning bestaan uit het uitvoeren van een minionderzoek, het leveren van beroepsproducten in een vreemdelingrechtelijk dossier en het deelnemen aan een zitting.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies