Vak: Action Learning Opdracht 8 credits: 4

Vakcode
SJDH9ALO8
Naam
Action Learning Opdracht 8
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
A.H.J. Heikens
Werkvormen
  • Action learning
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • ALO 8 - Opdracht

Leeruitkomsten

Beoordelen: De student stelt onder begeleiding binnen een complexe maar afgebakende situatie gemotiveerd de rechtspositie van en de rechtsgevolgen voor een cliënt (persoon of organisatie) vast waarbij meerdere belangen en meerdere partijen een rol spelen.
Belangen behartigen: De student herkent, onder begeleiding, in een complexe maar afgebakende sociaaljuridische context belangen van verschillende cliënten (personen of organisaties), vertaalt die belangen in verschillende juridische standpunten en vertegenwoordigt een van de cliënten door diens belang(en) en standpunt(en) te presenteren in of buiten een juridische procedure.

Inhoud

Niveau: verdiepend (2)    
Inhoud:
De student gaat aan de hand van een casus op het terrein van de bijstand meerdere opdrachten vervaardigen. De opdrachten houden onder andere in dat de student namens een cliënt(en) een bezwaarschrift indient, dan wel namens het bestuursorgaan aan de hand van een verweerschrift/ambtelijk advies vervaardigt. Sluitstuk is een 'zitting' voor de bezwaaradviescommissie waarin beide partijen hun standpunt tegenover de commissie bepleit.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies