Vak: Action learning opdracht 1 credits: 4

Vakcode
XRDP4ALO1
Naam
Action learning opdracht 1
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
E.M. Wierenga
Werkvormen
  • Action learning
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • ALO 1 - Presentatie

Leeruitkomsten

Om deze kennis te vergaren en de vaardigheden op te bouwen zal van de student worden gevraagd om zich te verdiepen in de juridische vaardigheden en een juridische verkenning te doen.

Inhoud

Niveau: inleidend (1)   
Inhoud:
De deeltijdstudent HBO-SJD of HBO-Rechten zal de komende jaren kennis vergaren en vaardigheden opbouwen ten aanzien van het recht, communicatie (schriftelijk en mondeling).
Ook de organisatie en het management in algemene zin zijn belangrijke onderdelen van het onderwijs van de opleidingen HBO-SJD en HBO-Rechten. Om deze kennis te vergaren en de vaardigheden op te bouwen zal van de student worden gevraagd om zich steeds als
onderzoeker op te stellen. Immers, door actief onderzoek te doen, zal de opgebouwde kennis blijven en de toepassing van die kennis eenvoudiger zijn. Onderzoek doen zal dan ook de sleutel vormen voor een succesvolle carrière in de juridische 'wereld'.
In deze Action Learning Opdracht zal hiermee een begin worden gemaakt. Sommige deeltijdstudenten werken in HBOSJD
en/of HBO-Rechten gerelateerde functies. Binnen de deeltijdgroepen is dit werkveld breed vertegenwoordigd. Toch is het beeld dat studenten hebben van het (toekomstige) werkveld van de HBO-jurist/SJD-er vaak incompleet, evenals het beeld van de (toekomstige) eigen functie en
organisatie.
De opleiding vindt het van groot belang dat studenten zicht hebben op de hele breedte van het juridische veld. Om hier zicht op te krijgen starten we dit blok met een juridische verkenning. Uiteindelijk moeten de studenten na afronding van hun studie ook breed opgeleide HBO-juristen/SJD-ers zijn. Deeltijdstudenten zijn aan hun studie begonnen om uiteindelijk van baan te kunnen veranderen of om carrière te maken in de organisatie waarin ze al werkzaam zijn. Om in de loop van de studie goed overwogen keuzes te kunnen maken over de richtingen waarin men zich wil specialiseren of om de eerder gemaakte keuzes gemotiveerd bij te kunnen stellen, zijn Action Learning-opdrachten (AL-opdrachten) geformuleerd.
Onderdeel van de ALO zijn:
Recht (orientatie op het recht)
Mondelinge communicatie (presentatie over een onderzochte wet)
Engels
Interculturele communicatie

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies