Vak: Professioneel leiderschap 4 credits: 10

Vakcode
ANLM19PLD4
Naam
Professioneel leiderschap 4
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
M.C. Kastermans
Werkvormen
  • Action learning
  • Afstudeeropdracht
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Individueel
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Professioneel leiderschap 4 - Professioneel product

Leeruitkomsten

De leeruitkomsten zijn:
  1. Vanuit de zorgvraag integreert de verpleegkundig specialist cure en care met als doel de bevordering van gezondheid en gezond gedrag (Healthy Ageing), de continuïteit en kwaliteit van de verpleegkundige zorg en de medische behandeling, het zelfmanagement van de patiënt en de kwaliteit van leven te bevorderen. (opleidingsprofiel 2018/verpleegkundig/medisch zorgverlener 1.2)
  2. De verpleegkundig specialist evalueert, analyseert en (her)ontwerpt een (zorg)proces om een blijvende verbetering te realiseren vertaald in indicatoren zoals kosten, continuïteit, kwaliteit, service en snelheid. Ze kan projectmatig en procesmatig werken. (opleidingsprofiel 2018; leider 4.2)
  3. De verpleegkundig specialist signaleert factoren (op organisatie- en maatschappelijk niveau) die patiëntengroepen en/of specifieke groepen bedreigen, doet beleidsvoorstellen (m.b.v. kritische redeneervaardigheden) op het gebied van preventie en gezondheidsvoorlichting (Healthy Ageing) en voert deze uit. (opleidingsprofiel 2018; gezondheidsbevorderaar 5.1)
  4. De verpleegkundig specialist levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en implementatie van klinische en wetenschappelijke kennis en de verspreiding daarvan. (opleidingsprofiel 2018; scholar; kerncompetentie 6)
  5. De verpleegkundig specialist beschikt over een onderzoekende houding, argumenteert en analyseert argumenten. (opleidingsprofiel 2018; professional, 7.3)
 

Inhoud

De module Professioneel leiderschap-4 richt zich op het afronden van de meesterproef casestudie waarbij de nadruk ligt op het begeleiden van het uitvoeren en schrijven van de meesterproef casestudie. Deze casestudie is een eindopdracht van de modules van patiëntenzorg en professioneel leiderschap samen. De EC’s voor de meesterproef casestudie komen van het taakgebied Patiëntenzorg (4 EC) en van het taakgebied Professioneel leiderschap (6 EC) en zijn opgenomen in de Osiristekst van Professioneel leiderschap 4. Verder is de module gericht op interprofessionele samenwerking in de patiëntenzorg. Onderwijs op het gebied van communicatie behandelt conflictherkenning en –hantering aan de hand van gesprekstechnieken. Ook zal er in het onderwijs aandacht worden besteed aan de vios als zelfstandig ondernemer en de organisatie hiervan.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Verpleegkunde