Vak: Professioneel Leiderschap 2 credits: 5

Vakcode
ANLM21PLD2
Naam
Professioneel Leiderschap 2
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
A. Pranger
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
  • Zelfstudie
Toetsen
  • Professioneel leiderschap 2 - Professioneel product

Leeruitkomsten

Leeruitkomst Toepassen en uitvoeren van onderzoek en innovatie
De verpleegkundig specialist initieert en implementeert vernieuwingen gebaseerd op onderzoek van de beroepspraktijk vanuit verschillende perspectieven.

Leeruitkomst Visie op gezondheid en ziekte in maatschappelijke context formuleren
De verpleegkundig specialist formuleert een visie op gezondheid en ziekte in relatie tot maatschappelijke ontwikkelingen, uitgaande van het welbevinden van de persoon en diens naasten en afgestemd op de professionele kwaliteitseisen.
 
 

Inhoud

Inhoud
Door het volgen van deze module ontwikkelt en verbetert de vios competenties rondom professioneel leiderschap. Deze competenties kunnen ingezet worden in het behandelproces van de patiƫnt voor het verhogen van de patiƫntveiligheid, kwaliteit van zorg en doelmatige zorg. In deze module ligt verder de nadruk op de verdieping van de vaardigheden rondom wetenschappelijk onderzoek, evidence-based medicine en doelmatigheid van zorg. Kennis over toetsende statistiek, beoordelen van verschillende soorten wetenschappelijk onderzoek (kwantitatief en kwalitatief), diagnostische waarden, prognostisch onderzoek en doelmatigheid van zorg zal verkregen worden. De vios werkt aan de competenties tijdens de onderwijsbijeenkomsten aan de hogeschool, in de praktijk en door zelfstudie. De module wordt afgesloten met het schrijven van een CAT (Critically Appraised Topic). Tijdens de module wordt gewerkt aan een onderzoeksvoorstel voor het uitvoeren van de meesterproef casestudie passend bij het deskundigheidsprofiel.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Verpleegkunde