Vak: Leren in de praktijk 1 credits: 40

Vakcode
ANLM21PTKL1
Naam
Leren in de praktijk 1
Studiejaar
2021-2022
ECTS credits
40
Taal
Nederlands
Coördinator
G.J. Lensen
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Intervisie
  • Stage, werk
Toetsen
  • Leren in de praktijk 1 - Aanwezigheid
  • Leren in de praktijk 1 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Diagnose stellen
De verpleegkundig specialist stelt op grond van anamnese en (aanvullend) onderzoek medische en/of verpleegkundige diagnoses binnen het eigen expertisegebied op basis van evidence based practice. 

Behandelen
De verpleegkundig specialist stelt een medische en verpleegkundige behandeling in voor zorgvragers en hun naasten binnen het eigen expertisegebied, op basis van evidence based practice.

Regievoeren
De verpleegkundig specialist voert de regie over de medische en verpleegkundige behandeling van de zorgvrager en diens naasten in de zorgketen en over de grenzen van de eigen afdeling en/of organisatie heen. 

Ondersteunen zelfmanagement, eigen regie, empowerment en herstel
De verpleegkundig specialist past ondersteunende interventies toe om het zelfmanagement, de eigen regie/empowerment en het herstel van de zorgvrager en diens naasten binnen het eigen expertisegebied te bevorderen, rekening houdend met de persoonlijke mogelijkheden en omstandigheden van de zorgvrager.

Inhoud

Praktijkleren loopt als een rode draad door de gehele opleidingsperiode en geeft structuur aan de praktijk van het duale leren. Praktijkleren krijgt vorm aan de hand van Entrustable Professional Activities (EPA’s) en het deskundigheidprofiel van de vios. Samen vormen deze de basis voor het opleidingsplan van de vios. Het leren in de praktijk wordt inzichtelijk gemaakt in een digitaal portfolio dat onder meer bestaat uit het opleidingsplan, waar een persoonlijk ontwikkelplan (POP) deel van uitmaakt. Daarnaast is het portfolio de verzamelplaats voor de bewijzen van kunnen waarmee de vios het bekwaamheidsniveau met betrekking tot de EPA’s inzichtelijk maakt.
Een aantal bewijsstukken die onderdeel uitmaken van het portfolio, wordt vanuit de opleiding ondersteund door het cursorisch onderwijs. Hiermee wordt beoogd toepassing van theoretische concepten in de praktijk te leren integreren. Tevens vindt cursorisch intervisie plaats tijdens de reflectiebijeenkomsten.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Verpleegkunde