Vak: In de Lead op Digitale Technologie credits: 30

Vakcode
DTVM20LDT
Naam
In de Lead op Digitale Technologie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
-
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Intervisie
  • Werkcollege
Toetsen
  • In de Lead op Digitale Technologie - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student wordt beoordeeld op vijf competenties. Deze competenties worden beoordeeld met behulp van beoordelingscriteria die in de masterrubric staan. 

Daarnaast dient de student competentie 1, 2 of 3 op een verdiepend niveau aan te tonen. De student definieert hiervoor zelf het beoordelingscriterium.

De beoordelingscriteria per competentie zijn voor module 4:
 
1. Digitale Technologie Het zelfstandig ontworpen digitaal artefact is op efficiënte, creatieve, effectieve en/of innovatieve wijze uitontwikkeld. Hierbij is in het ontwerp bewust en veelvuldig geanticipeerd op de onderzochte gevolgen voor de gebruiker, organisatie en samenleving. Er is overtuigend verantwoord dat deze technologie leidt tot duurzame gedragsverandering.
2. Ontwerpgericht onderzoek Het ontwerpproces is iteratief en op onderbouwde wijze uitgevoerd, waarbij kritisch op het ontwerpproces is gereflecteerd. De opgedane kennis en inzichten zijn gecombineerd en getransfereerd naar nieuwe contexten.
3. Ondernemend leiderschap Toont ondernemend leiderschap en reflecteert hier kritisch op. Er is actief geacteerd op nieuwe kansen en mogelijkheden om zelfstandig tot een aannemelijk en onderbouwd nieuw duurzaam business model te komen. De relevante mensen en middelen zijn zelfstandig en veelvoudig gemobiliseerd in het ontwerpproces.
4. Communicatie en disseminatie Acteert als tolk tussen verschillende stakeholders binnen en buiten het ontwikkelproces. Wisselt doelgericht en overtuigend informatie uit tussen stakeholders en vertaalt helder de opgedane kennis naar de belevingswereld van anderen (experts en leken).
5. Verantwoordelijkheid Reflecteert kritisch op de opgedane ervaringen en analyseert hoe deze hebben bijgedragen aan het begrip van zichzelf en het beroep. Evalueert veranderingen in het eigen leren over tijd en stelt bewust en veelvoudig het leren bij. Handelt ethisch bewust en heeft een verantwoordelijke houding geïnternaliseerd. 
 
 

Inhoud

In deze module werkt de student aan zijn afstudeerproject. Hierbij moet worden aangetoond dat de student zelfstandig effectief digitale technologie kan ontwikkelen. De student stelt een afstudeerplan op waarin staat hoe hij gaat aantonen dat hij over het masterniveau van de gekozen competenties beschikt. Daarnaast kiest de student een competentie waarin hij zich gaat verdiepen tot expertniveau. De student werkt tijdens de afstudeerperiode samen met één van onze partners uit de industrie aan digitale technologie die kan worden gebruikt om een complex probleem op te lossen. In deze module worden er workshops en intervisiemomenten aangeboden. De module wordt afgerond met een portfoliobeoordeling en criteriumgericht interview.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT