Vak: Embedded Programmeren credits: 5

Vakcode
ELVP22EMP
Naam
Embedded Programmeren
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
P.J. Kamphuis
Werkvormen
  • Probleem gestuurd onderwijs
Toetsen
  • Embedded Programmeren - Opdracht

Leeruitkomsten

Definiƫren
De student brengt een probleem of klantbehoefte eenduidig in kaart, plaatst deze in de juiste context, raadpleegt relevante bronnen en formuleert op basis hiervan een doelstelling, probleemstelling en elektrotechnische eisen. 

Ontwerpen
De student overweegt verschillende oplossingsrichtingen om tot een gedetailleerd en goed onderbouwd (elektro)technisch product of proces, of een (elektro)technische dienst te komen. Daarbij baseert hij/zij zich op het programma van eisen en maakt gebruik van passende ontwerpmethodieken. Tevens houdt de student rekening met maatschappelijke belangen en engineeringstandaarden.

Realiseren
De student realiseert en valideert een (prototype van een) product, dienst of proces op basis van een (elektro)technisch ontwerp. Daarbij maakt hij/zij passend gebruik van materialen, technieken en instrumenten.

Inhoud

Tijdens deze module leert de student een Embedded Programming (EP)-opdracht te definiƫren of specificeren. De student benoemt de context van de opdracht en beschrijft wat het EP moet doen. Daarbij geeft hij/zij voorbeelden van input en output.
Uit de definitiefase stelt de student een grafische representatie op van het algoritme, die begrijpelijk is voor de opdrachtgever en programmeur. Deze representatie dient als tussenstap voor het coderen.
Bij het coderen (de realisatie van het programma) op basis van het algoritme, ziet de student erop toe dat er een eenduidige relatie is tussen het algoritme en het coderen.
Tot slot test de student de codering aan de hand van voorbeelden, zogenaamde use cases, die gedefinieerd zijn bij de opdracht.