Vak: Stage credits: 30

Vakcode
FTAH18STG1C
Naam
Stage
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
E. van der Wagen
Werkvormen
  • Individueel
  • Intervisie
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Stage - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Niveau 3 

4. De student demonstreert persoonlijk leiderschap en een professioneel kritische houding bij het handelen binnen de werksituatie in een financieel economische context, rekening houdend met verschillende belangen. Hij handelt volgens beroepscodes en ethische en maatschappelijke (duurzame) normen en waarden. 
5. De student toont o.g.v. specifieke vaardigheden en kennis een professioneel ondernemende houding binnen een financieel economische context. 
6. De student werkt samen in een multi- en interdisciplinaire financieel economische context gericht op kwaliteitsverbetering van het eindresultaat. 

Om dit te kunnen aantonen werkt de student tijdens de stage aan minimaal twee van onderstaande leeruitkomsten, niveau 3, Finance, Tax and Advice:
  1. De student brengt in multidisciplinair verband op maatschappelijk verantwoorde wijze met inachtneming van de wettelijke eisen integraal financieel, fiscaal advies uit aan particuliere relaties.
  2. De student adviseert zakelijke relaties (ondernemers) (op adequate wijze) over de start en/of reorganisatie van een onderneming. Hij kan dat zowel zelfstandig als in teamverband.
  3. De student beheert en onderhoudt op adequate wijze binnen een organisatie een bestaand klantennetwerk en een bestaande klantenportefeuille en doet aan acquisitie.
  4. De student voert, binnen een internationale context, een risicoanalyse uit voor de particuliere klant, de zakelijke klant en de eigen organisatie.
  5. De student stelt voor zowel de particuliere als de zakelijke klant belastingaangiften op en informeert/adviseert de klant op basis van de aangifte (en jaarrekening) over zijn fiscale positie.

Inhoud

In het tweede semester van het derde jaar van de opleiding Finance, Tax and Advice is de stage opgenomen in het curriculum. In dit studieonderdeel werk je in de beroepspraktijk aan je professionele vaardigheden (FEM-brede leeruitkomsten) en de beroepscontext die behoort bij de opleiding FTA. Ook wordt er gewerkt aan de eigen leerdoelen.
 
De stage wordt individueel uitgevoerd onder begeleiding van je docentbegeleider en je praktijkbegeleider uit de beroepspraktijk.
 
Gedurende de stage werk je aan opdrachten, neem je deel aan groepsintervisies en stel je een portfolio samen. Het eindverslag waarin je de werkzaamheden toelicht en het behalen van de generieke leeruitkomsten onderbouwt dient met een voldoende beoordeeld te worden. In dit portfolio lever je bewijzen dat je voldoet aan de FEM-brede leeruitkomsten (professionele vaardigheden). Daarnaast reflecteer je op de ervaringen die je tijdens de stage hebt opgedaan. Het portfolio is input voor het feedforwardgesprek wat na afloop van de stage met je docentbegeleider wordt gevoerd. De praktijkbegeleider geeft een oordeel over de gemaakte beroepsproducten of uitgevoerde beroepstaken.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance