Vak: Stage credits: 30

Vakcode
FYVB21STG
Naam
Stage
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Stage internationaal
  • Stage, werk
Toetsen
  • Case report - Professioneel product
  • CAT - Professioneel product
  • Intercollegiaal consult/presentatie - Professioneel product
  • Intervisie 1 - Verslag
  • Intervisie 2 - Verslag
  • Patiënten verslaglegging eerste 10 week - Professioneel product
  • Patiënten verslaglegging tweede10 week - Professioneel product
  • Stage - Stage
  • Stage 1e 10 week volbracht - Aanwezigheid
  • Stageverslag eerste 10 week - Verslag
  • Stageverslag tweede 10 week - Verslag

Leeruitkomsten

2CD-C. 3. De student kan, in het kader van DTF-screening binnen de externe stage, onder supervisie van een fysiotherapeut de gegevens van het fysiotherapeutisch consult vastleggen in een papieren- en/of digitaal cliëntendossier.
2CD-C. 8. De student kan binnen de externe stage, onder supervisie van een fysiotherapeut, volgens geldende wet- en regelgeving de gegevens uit een fysiotherapeutisch consult vastleggen in een papieren- en/of digitaal cliëntendossier.
2CD-C. 12. De student kan binnen de externe stage, onder supervisie van een fysiotherapeut de cliënt, in voor de cliënt begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, mondeling informeren over de uitkomsten van een fysiotherapeutisch onderzoek.
2CD-C. 13. De student kan binnen de externe stage, onder supervisie van een fysiotherapeut de naasten en/of andere betrokkenen van de cliënt, in voor hen begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, mondeling informeren over de uitkomsten van een fysiotherapeutisch onderzoek.
2CD-C. 18. De student kan binnen de externe stage, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënt begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, een advies-/counselinggesprek voeren met de cliënt.
2CD-C. 19. De student kan binnen de externe stage, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor hen begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, een advies-/counselinggesprek voeren met de naasten en/of andere betrokkenen van de client.
2CD-C. 23. De student kan in het kader van preventie in samenwerking met een medestudent en/of fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, voorlichting geven aan een groep geïnteresseerden in public health.
2CD-C. 24. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, voorlichting geven aan cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen.
2CD-C. 28. De student kan in het kader van preventie in samenwerking met een medestudent en/of fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, een groep geïnteresseerden in public health mondeling stimuleren tot gezondheid bevorderend gedrag.
2CD-C. 29. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen mondeling informeren over gezondheid bevorderend gedrag en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten daarin.
2CD-C. 33. De student kan binnen de stage, in het kader van een fysiotherapeutisch consult, onder supervisie van een fysiotherapeut/docent en conform de richtlijn verslaglegging schriftelijk rapporteren aan de verwijzer.
2CD-C. 36. De student kan binnen de stage, ter afsluiting van de behandelepisode, onder supervisie van een fysiotherapeut/docent conform de richtlijn verslaglegging schriftelijk rapporteren aan de verwijzer.
2CD-C. 39. De student kan binnen de stage, t.b.v. een overdracht aan een collega, onder supervisie van een fysiotherapeut/docent en conform de richtlijn een schriftelijk rapportage opstellen.
2CD-C. 42. De student kan in het kader van preventie in samenwerking met een medestudent en/of fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, schriftelijk voorlichting geven aan een groep geïnteresseerden in public health.
2CD-C. 43. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, schriftelijk voorlichting geven aan cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen.
2CD-FH. 8. De student kan onder supervisie van een fysiotherapeut binnen de externe stage bij een cliënt een fysiotherapeutisch consult in het kader van DTF-screening uitvoeren.
2CD-FH. 190. De student kan tijdens de externe stage zelfstandig een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met enkelvoudig veel voorkomende problematiek van het houdings en bewegingsapparaat.
2CD-FH. 198. De student kan tijdens de externe stage in samenwerking met een fysiotherapeut een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengestelde veel voorkomende problematiek van het houdings-en bewegingsapparaat.
2CD-FH. 205. De student kan tijdens de externe stage in samenwerking met een fysiotherapeut een fysiotherapeutisch behandelplan opstellen ten behoeve van een cliënt met complexe problemen/comorbiditeit.
2CD-FH. 232. De student kan tijdens de externe stage in samenwerking met een fysiotherapeut een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een samengesteld veel voorkomende problematiek van het houdings-en bewegingsapparaat.
2CD-FH. 237. De student kan tijdens de externe stage zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een enkelvoudig veel voorkomende problematiek van het houdings en bewegingsapparaat
2CD-FH. 279. De student kan tijdens de externe stage in samenwerking met een fysiotherapeut een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met enkelvoudig veel voorkomende problematiek van het houdings en bewegingsapparaat.
2CD-FH. 280. De student kan tijdens de externe stage in samenwerking met een fysiotherapeut een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met samengesteld voorkomende problematiek van het houdings en bewegingsapparaat.
2CD-FH. 300. De student kan tijdens de externe stage in samenwerking met een fysiotherapeut een zorggerelateerd preventieplan opstellen ten behoeve van een cliënt met complexe problemen/comorbiditeit.
2CD-FH. 312. De student kan tijdens de externe stage zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoeksplan opstellen ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig veel voorkomend probleem aan het houdings en bewegingsapparaat..
2CD-FH. 315. De student kan tijdens de externe stage zelfstandig een fysiotherapeutisch onderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig veel voorkomend probleem aan het houdings en bewegingsapparaat.
2OD-Sam 9. De student is in staat om, in het kader van de oriëntatie op het beroep, zelfstandig de ketenprocessen en de organisatie van zijn stageverlenende instelling in kaart te brengen.
2OD-Sam 13. De student is in staat om binnen de externe stage de cliënt als autonoom en zelfstandig individu te beschouwen die zelf de regie heeft over het eigen leven.
2OD-Sam 15. De student gaat tijdens de externe stage op professionele en respectvolle wijze om met verschillende perspectieven in de samenwerking met anderen.
2OD-Sam 17. De student kan onder supervisie van een stagebegeleider binnen mono- en multidisciplinaire teams en samenwerkingsprocessen een bijdrage leveren en zichzelf als beginnend beroepsbeoefenaar positioneren.
2OD-M 44 De student kan als ondernemend professional in spe de waarden en normen van de beroepsgroep herkennen en verwoorden naar derden.
2OD-M 51 De student kan als ondernemend professional in spe aangeven hoe hij in een multidisciplinaire samenwerkingsproces denkt rekening te houden met verschillende perspectieven van collega’s, zorgvragers en diens naasten en andere professionals zoals in gemeente en wooncorporaties en de verschillende disciplines in zorgorganisaties.
2 OD-O 29. De student kan onder supervisie van de stagebegeleider tijdens de externe stage activiteiten rondom cliënten plannen.
2BD-PH 20De student kan tijdens de externe stage in samenspraak met de stagebegeleider de regiefunctie met betrekking tot het hulpverleningsproces oppakken, waarbij hij de belangen van de zorgvrager behartigt.
3BD-KD/W 7. De student kan binnen de externe stage aan de stagebegeleider uitleggen waarom hij bij een specifieke cliënt een meetinstrument in het kader van klinimetrie al dan niet gebruikt.
3BD-KD/W 11. De student kan ter verantwoording van zijn fysiotherapeutisch handelen binnen de externe stage, aan de stagebegeleider uitleggen hoe hij de methodologische en statistische aspecten uit een wetenschappelijk artikel heeft geïnterpreteerd.
3BD-KD/W 25. De student kan onder supervisie van een stagebegeleider binnen de externe stage zijn klinisch handelen evalueren expliciet o.b.v. recent wetenschappelijke literatuur.
3BD-KD/W 33. De student kan zelfstandig een mondelinge presentatie geven tijdens de externe stage t.b.v. informatieoverdracht aan vakgenoten.
3BD-KD/W 34. De student kan zelfstandig een deel van een thema-avond verzorgen tijdens de externe stage t.b.v. informatieoverdracht aan vakgenoten.
INT 3BD-E/PH 1: De student toont in zijn contact met de ander (patiënten, cliënten, collega’s in de eigen beroepspraktijk en binnen een multidisciplinair team) empathisch gedrag waaruit blijkt dat hij zich kan verplaatsen in de culturele achtergrond van de doelgroep. 
 INT 3BD-E/PH 2: De student toont in zijn contact met de ander (patiënten, cliënten, collega’s in de eigen beroepspraktijk en binnen een multidisciplinair team) professioneel gedrag waaruit blijkt dat hij rekening houdt met c.q. inspeelt op de culturele achtergrond van de doelgroep.

Inhoud

De student werkt op competentieniveau 2 aan de verschillende  beroepsrollen van de fysiotherapeut in de context van de beroepspraktijk en er is een Intervisie en intercollegiaal overleg waar de student, samen met stagiaires, methodisch problemen bespreekt die verband houden met zijn / haar professionele prestaties tijdens de externe stage, onder begeleiding van een docent.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies