Vak: Fysiotherapeutisch zorg Bovenste Extremiteit en Wervelkolom praktijk credits: 4

Vakcode
FYVP18FTBWP
Naam
Fysiotherapeutisch zorg Bovenste Extremiteit en Wervelkolom praktijk
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
H.A. Kranenburg
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Practicum / Training
Toetsen
  • Ft-zorg BovExtr & Wervelkolom praktijk - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

1CD-FH. 13. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig binnen een onderwijssetting een anamnese afnemen.
1CD-FH. 90. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutisch deelonderzoek uitvoeren ten behoeve van een cliënt met een enkelvoudig muskuloskeletaal probleem.
1CD-FH. 209. De student kan, uitgaande van beschreven casuïstiek, zelfstandig een fysiotherapeutische deelbehandeling uitvoeren bij een cliënt met een enkelvoudig muskuloskeletaal probleem.
2CD-C. 24. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, voorlichting geven aan cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen
2CD-C. 29. De student kan in het kader van geïndiceerde en/of zorggerelateerde preventie, onder supervisie van een fysiotherapeut, in voor de cliënten begrijpelijke taal en conform de regels van professionele communicatie, cliënten en hun naasten en/of andere betrokkenen mondeling informeren over gezondheid bevorderend gedrag en de eigen verantwoordelijkheid van de cliënten daarin.
INT 1CD-C 2: De student kan in een onderwijssituatie de informatie uit Engelstalige vakliteratuur interpreteren en uitleggen aan medestudenten.

Inhoud

In de dagelijkse praktijk van de fysiotherapie zijn muskuloskeletale aandoeningen van de bovenste extremiteit en de cervicale wervelkolom veel voorkomende problemen. Van de fysiotherapeut wordt verwacht dat hij in staat is om op een adequate wijze deze patiënten te onderzoeken en te behandelen. Tijdens deze cursus moet de student kunnen aantonen over voldoende medisch-biologische, gedragsmatige en fysiotherapeutische kennis en vaardigheden te beschikken om patiënten met klachten van muskuloskeletale aard te onderzoeken en behandelen. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies