Vak: Afstudeeropdracht Werving, selectie en introductie credits: 12

Vakcode
HDDH9WSI
Naam
Afstudeeropdracht Werving, selectie en introductie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
12
Taal
Nederlands
Coördinator
C.M.G. Engbers
Werkvormen
  • Action learning
Toetsen
  • Eigen professionalisering - Overige toetsing
  • HR-kennis in de context - Overige toetsing
  • Onderzoeken - Overige toetsing
  • Professioneel vakmanschap - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Bij de beoordeling van de onderdelen van het afstudeerprogramma wordt uitgegaan van de eindkwalificaties:
 
Eindkwalificatie Ad-A (cluster HR kennis in de context):
De Ad-afgestudeerde werkt de inrichting van een hr-werkterrein van de organisatie nader uit en beschrijft hierbij de interne en externe context. Hij beargumenteert de gemaakte keuzes mede gelet op de organisatiedoelstellingen en samenhang met andere hr-werkterreinen.
Eindkwalificatie Ad-B (cluster Onderzoeken):
De afgestudeerde verzamelt a.d.h.v. een beperkt aantal actuele bronnen, modellen of concepten op systematische wijze informatie, brengt verbanden aan en formuleert kritische vragen over het te onderzoeken HR-werkterrein W,S en I.
Eindkwalificatie Ad-C (cluster Professioneel vakmanschap):
Analyseren van hr- uitvoering: de afgestudeerde maakt een systematische analyse van de uitvoering van een hr- werkterrein in de praktijk. In de analyse beschrijft hij de kenmerken van die uitvoeringspraktijk, gerelateerd aan het  hr-deelbeleid, aan de hand van de bestudeerde theorie. Hij relateert de analyse aan de interne context (organisatiedoelen) en externe context (juridische ontwikkelingen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt).
Eindkwalificatie ad-D (cluster Professioneel vakmanschap):
Probleem oplossen: de afgestudeerde beschrijft de aanbevelingen uit de uitvoeringspraktijk kritisch, aan de hand van de analyse en conclusies op basis van de theorie. Hij geeft gevolgen en mogelijke knelpunten aan gelet op kenmerken en ontwikkelingen van de organisatie, het beleid, samenhangende werkterreinen, de betrokkenen en de (eigen) hr-rol.
Eindkwalificatie ad-E (cluster Professioneel vakmanschap):
Schriftelijk communiceren: de afgestudeerde communiceert schriftelijk op een heldere, gestructureerde en verifieerbare wijze met betrokkenen over feiten, meningen of ideeën voor hr-oplossingen.

Met het onderdeel Eindgesprek worden de volgende eindkwalificaties beoordeeld:
Eindkwalificatie Ad-F (cluster Eigen professionalisering):
De afgestudeerde communiceert mondeling op een doelgerichte en passende wijze met betrokkenen over feiten, meningen of  hr-oplossingen van de schriftelijke afstudeeropdracht en beantwoordt vragen hierover adequaat.
Eindkwalificatie Ad-G (cluster Eigen professionalisering):
De afgestudeerde herkent beroepsethische dilemma’s en komt op basis van ethische besluitmodellen tot een eigen standpunt en handelwijze.
Eindkwalificatie Ad-H (cluster Eigen professionalisering):
De afgestudeerde is zich bewust van het effect van zijn eigen gedrag en reflecteert op systematische wijze hierop. Hij vertaalt deze reflectie naar ontwikkelpunten.


 

Inhoud

De student is werkzaam op een HRM-afdeling, loopt daar stage of krijgt faciliteiten om binnen de organisatie onderzoek te doen. In elk geval wordt hij geacht toegang te hebben dan wel te krijgen tot informatie over de werving, selectie en introductie binnen een organisatie. Uitgangspunt van deze schriftelijke afstudeeropdracht is een analyse naar de uitvoering van de hr-werkterreinen Werving, Selectie en Introductie binnen de (stage)organisatie. Centraal staat zijn analyse van de uitvoering van W,S en I en het toetsen van zijn bevindingen aan de hand van de theorie.
De afstudeeropdracht kent 3 hoofdonderdelen:
  • Een beschrijving van de organisatie en de interne en externe context in relatie tot Werving, Selectie en Introductie.
  • Een theoretisch kader op basis van minimaal 5 relevante bronnen (state-of-the-art), waarbij 5 vragen gesteld worden aan het eind die de student vervolgens in de praktijk wil gaan onderzoeken
  • Een analyse en conclusie van het W,S en I ‘beleid’ in termen van de theorie en die uiteindelijk uitmonden in een aantal aanbevelingen voor de organisatie

Meer informatie is te vinden in de Studiehandleiding en het Handboek Afstuderen Ad op Blackboard

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Bedrijfskunde