Vak: Bachelorthesis credits: 15

Vakcode
LOVB19BT
Naam
Bachelorthesis
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
E. de Wit
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
  • Individueel
  • Werkcollege
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • Onderzoekende houding - Actieve participatie
  • Prof. product - Professioneel product

Leeruitkomsten

Doel/Leeruitkomsten:
  • De student voert een praktijkgericht onderzoek uit waarin de verschillende fasen van de empirische cyclus voor praktijkgericht onderzoek doorlopen worden, te weten probleemanalyse, onderzoeksontwerp, dataverzameling, data-analyse en rapportage.
  • Bij het uitvoeren van het praktijkgericht onderzoek handelt de student naar de gedragscode Wetenschappelijke Integriteit.
  • De student rapporteert schriftelijk over het praktijkgericht onderzoek, waarbij de rapportage de vorm van een artikel heeft dat voldoet aan het kerndoel van praktijkgericht onderzoek, namelijk wetenschappelijke en systematische kennisontwikkeling.
  • De student handelt als een onderzoekende, kritisch-reflectieve professional die zich verantwoordelijk voelt om met zijn handelen en adviezen een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de logopedische beroepspraktijk en aan de maatschappij.

Inhoud

Niveau:
Startbekwaam (3)
 
Inhoud:
Voor de BT voert de student zelfstandig een praktijkgerichte onderzoekcyclus uit en rapporteert hier schriftelijk over in artikelformat. De student werk aan een relevante praktijkvraag binnen een Community of Learners (CoL). Binnen de CoL is onderzoekend en samenwerkend leren de basis voor de kennisontwikkeling die relevant is voor het logopedische werkveld.

Door het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek werkt de student aan de onderzoekende houding waarbij de student de rol van innovator, samenwerker en professional aanneemt.


CanMEDS rol:
Innovator: kernhandeling 1, 2, 3, 4 en 5
Samenwerker: kernhandeling 5 en 6
Professional: kernhandeling 1
 
Instapeis Bachelorthesis:
 Alle EC's uit jaar 1 en 2, LWP jaar 3 en modules ONVA3 (LOVB14ONVA3) en EBL1 (LOVB14EBL1) zijn behaald.  
 
Controle drempel/instapeis
*Studenten dienen de bewijsvoering dat zij aan de drempel/instapeis voldoen (het studievoortgangsoverzicht en zo nodig positief advies van LWP docent) te uploaden in OnStage.
*De drempels/instapeisen voor de onderdelen die in semester 2 plaatsvinden worden in de tweede week van onderwijsperiode 2 gecontroleerd.
*De controle van de drempels/instapeisen voor de onderdelen die in september starten, vindt plaats in week 8 van onderwijsperiode 4.  
*Wanneer de drempel niet is behaald kan niet worden gestart met het studieonderdeel.
 
De procedure van inschrijven is als volgt: de student is verantwoordelijk voor de inschrijving in Onstage, de opleiding verzorgt daarna de inschrijving in Osiris.
 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies