Vak: Afstuderen Leiderschap credits: 15

Vakcode
MILB17AFSTLEIDER
Naam
Afstuderen Leiderschap
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
M.M. van Dalen
Werkvormen
  • Zelfstudie
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

Supervisie:
De student kan reflecteren op persoonlijke effectiviteit en op het professionele handelen met aandacht voor de eigen rol hierin en de effecten voor medewerkers en/of organisatie.

Schriftelijke reactie:
De student formuleert een onderbouwde visie op duurzaam leiderschap waarin de volgende elementen zijn geïntegreerd: ethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen, normatieve professionaliteit en liefde voor het vak.
De student overziet een complex vraagstuk binnen de context van de organisatie en kan een vertaling maken naar doelstellingen en een concrete aanpak.
De student vertaalt korte en lange termijn effecten van beleidskeuzes naar verschillende organisatieperspectieven en stakeholders vanuit betekenisvol leiderschap.

Sollicitatiegesprek:
De student geeft blijk van authenticiteit en zelfkennis vanuit een reflectieve houding.
De student toont congruentie in de mondelinge reactie, door aan te sluiten op de eigen schriftelijke visie en onderbouwing op het organisatievraagstuk.

Inhoud

De leidinggevende als zelfstuurder is gericht op

  • Het ontwikkelen en vormgeven van een persoonlijk, professionele visie op leiderschap.
  • Een bijdrage leveren aan de professionalisering van het management in zorg en dienstverlening vanuit een professionele authenticiteit.
Met het werken aan deze module beogen we dat je reflecteert op je leiderschapskwaliteiten en bekwaamheden en op je eigen waarden als leidinggevende. Je verbindt hier consequenties aan voor je beroepsuitoefening. De essentie van het leren in deze rol is dat invulling wordt gegeven aan het eigen handelen als leidinggevende en aan persoonlijk leiderschap. Daarnaast toon je aan in hoeverre je deze ontwikkeling hebt geïntegreerd met beroepsprincipes en aan de rollen gekoppelde uitgangspunten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies