Vak: Creatief ontwerpen in co-creatie credits: 15

Vakcode
MIVB22MOD22
Naam
Creatief ontwerpen in co-creatie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
E.B. Mulder
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Assessment

Leeruitkomsten

 
1. De student past de theorie over innovatief ontwerpen toe in de praktijk
2. De student ontwerpt op creatieve wijze en in co-creatie met relevante stakeholders een (concept) ontwerp voor een betekenisvolle innovatie.
3. De student begrijpt de verschillende rollen van hemzelf en anderen binnen het team en innovatieproces en kan de verschillende rollen aannemen.
4. De student leidt de taakvolwassenheid van een team af uit het teamfunctioneren en de gedragingen van de teamleden en kan de taakvolwassenheid van het team beïnvloeden middels verschillende interventies en gesprekstypen.
5. De student stelt een actuele morele vraag op in samenwerking met eindgebruikers en andere relevante betrokkenen voor zijn innovatievraagstuk en zorgt ervoor dat de dialoog centraal staat in het moreel beraad.

Inhoud

In het tweede blok van het tweede studiejaar van de opleiding Management in de Zorg staat creatief ontwerpen in co-creatie centraal. Op basis van de vraagarticulatie in het vorige blok, wordt nu in co-creatie een creatief ontwerp gemaakt voor dit innovatie vraagstuk. De opdracht is om een innovatief ontwerp te maken welke een mogelijke oplossing biedt voor de geconstateerde vraag in blok 2.1. Daarbij wordt buiten de gebaande paden getreden door innovatief te kijken naar de mogelijke oplossingen voor de geanalyseerde uitdagingen. De gekozen oplossing of aanpak is onderwerp voor het blok 2.3 veranderen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies