Vak: Masterwerkplaats 1 Kunsttheorie & artistieke processen credits: 15

Vakcode
MJDM21MWP1
Naam
Masterwerkplaats 1 Kunsttheorie & artistieke processen
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
A. de Hoop
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen

Leeruitkomsten

De masterstudent:
  1. Onderzoekt en verwerkt complexe kunsttheoretische teksten in een schriftelijk betoog en weet deze in relatie te zetten tot de eigen artistiek-educatieve praktijk (1a,1d, 3b, 3c)
  2. Onderzoekt en bevraagt elkaars expertise in individuele case studies en zet resultaten in ten behoeve van een artistieke intercollegiale dialoog (1b, 1d, 2c, 4b, 5a)
  3. Verkent eigen artistieke - educatieve signatuur door vormen van artistiek onderzoek en weet deze voor derden ervaarbaar te maken (1a, 5a)
  4. Reflecteert kritisch op elkaars artistieke-educatieve signatuur, analyseert onderliggende patronen en weet deze te benoemen (1a, 2c, 5a)
  5. Reflecteert op zijn rol als kunstenaar, vanuit de eigen kunsteducatieve praktijk, het creatieve en interdisciplinaire maakproces en aangereikte kunsttheoretische teksten. (1b, 1c, 5b)
  6. Reflecteert kritisch op zijn leerproces, competentie- en visieontwikkeling door gebruik te maken van de intercollegiale dialoog in de COL (5a, 5b)

Inhoud

In de masterwerkplaatsen wordt gezocht naar een synergetische verbinding en integratie van de verschillende curriculumonderdelen, leerinhouden en beroepsproducten. Daarbij staan per masterwerkplaats respectievelijk de onderscheiden beroepsrollen kunstenaar, educator en onderzoeker centraal.

In de masterwerkplaats Kunsttheorie en Artistieke processen ligt het accent op de rol van de kunstenaar. 
Tijdens de zogenaamde LABdagen vindt op basis van de thematische teksten uit de werkcolleges een basale vorm van artistiek onderzoek plaats. 
Het artistieke onderzoek tijdens de LABdagen is gebaseerd op zelfgekozen vraagstellingen, die ook leidend zijn bij het schrijven van het essay. 
In een autobiografische leerbiografie reflecteert de student op zijn competentie - en visieontwikkeling, gebruik makend van inzichten verkregen bij het onderzoek naar zijn/haar rol als kunstenaar, individueel en binnen de community of learners. Door de verschillende beroepsprakijken van de studenten ontstaat er een rijke leergemeenschap waarin elkaars expertise bevraagd kan worden in een intercollegiale dialoog.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva