Vak: Masterwerkplaats 3 Onderzoeken & Positioneren credits: 30

Vakcode
MJDM22MWP3
Naam
Masterwerkplaats 3 Onderzoeken & Positioneren
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
A. de Hoop
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen

Leeruitkomsten

De masterstudent:
  • Articuleert eigen onderzoeksvragen gebaseerd op praktijkanalyse en zet deze in een artistieke en/of kunsteducatieve context. (2d, 3a, 4a, 5a)
  • Analyseert (inter)nationale bronnen (zoals literatuur, artistiek, expert opinions, audiovisueel, beleidsdocumenten, e.a.) en zet deze in relatie tot de praktijkkwestie van het onderzoek. (1a, 3b, 5c, 5d)
  • Verzamelt, analyseert en interpreteert gegevens op basis van gekozen onderzoeksmethodologie en verantwoord gemaakte keuzes op transparante en navolgbare wijze. (3c)
  • Rapporteert en communiceert onderzoeksresultaten in schriftelijke rapportage, en eventueel artistieke vorm en weet deze overtuigend te presenteren. (1a, 1d, 3d, 4d)
  • Reflecteert kritisch op zijn rol als onderzoeker en geeft hiervan blijk in masteronderzoek en werkschouw. (5a, 5b)
  • Initieert en leidt activiteiten die uitmonden in transfer van in de masteropleiding verworven kennis en vaardigheden door op verschillende niveaus te interageren en samen te werken (4d)
  • Creëert op basis van analyse op ethisch verantwoorde wijze maatschappelijke en/of economische waarde uit zijn door onderzoek verworven kennis en vaardigheden en weet deze voor anderen overtuigend zichtbaar te maken. (2d,3d,4e)
  • Positioneert op overtuigende en ondernemende wijze zijn professioneel denken en handelen in diverse (inter)nationale netwerken, binnen en buiten zijn vakgebied (2c, 4b, 4c)

Inhoud

In het onderzoeksvoorstel articuleert de student zelfstandig de eigen onderzoeksvraag, gebaseerd op een analyse van de kunsteducatieve praktijk en relevante en actuele theorieën en beleidsvraagstukken. Hiervoor bouwt de student voort op de verkregen kennis en inzichten opgedaan in eerdere masterwerkplaatsen. Het essay, artistiek dossier, de pedagogische visie of een kunsteducatief experiment kunnen aanleiding zijn voor nader onderzoek. In de onderzoekopzet en plan van aanpak geeft de student zijn eigen onderzoeksrichting aan en sorteert voor op de methode van onderzoek, dataverzameling en praktijkgereedheid van onderzoek. Op basis van het voorstel zet de student een eigen bescheiden onderzoek op en levert met de bevindingen daarvan een bijdrage aan de versterking en innovatie van het kunsteducatieve veld (in de brede zin). Het schrijven van het onderzoeksvoorstel wordt ondersteund door colleges van de onderzoeksdocent op het gebied van de vraagarticulatie, participatie, brononderzoek, praktijkgereedheid, methoden & technieken, kwaliteitscontrole en ethiek. Dit gaat gepaard met begeleidingsgesprekken van de onderzoeksbegeleider en feedback van ervaren onderzoekers. Het schrijven van het onderzoeksvoorstel en het onderzoek zelf mag individueel of met een medestudent worden uitgevoerd.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie Minerva