Vak: Studieloopbaanbegeleiding 3 credits: 1

Vakcode
MZVB17SLB4
Naam
Studieloopbaanbegeleiding 3
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
1
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
M. Bodewes-de Vries
Werkvormen
  • Action learning
  • Individueel
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
Toetsen
  • semester 7 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Visie en Creativiteit: De musicus is artistiek gedreven en is in staat om opvattingen en overtuigingen op het eigen vakgebied te verwerven en te communiceren in de muzikale beroepspraktijk.
Het Ambacht: De musicus onderhoudt een breed scala aan vaktechnische kennis en vaardigheden, die hem in staat stellen zowel binnen de nationale als de internationale beroepscontext te functioneren.
Omgevingsgerichtheid: De musicus is alert op ontwikkelingen in de samenleving en integreert deze in zijn muziekpraktijk.
Innovatie: De musicus als performer is in staat om het eigen vakgebied te verkennen en ermee te experimenteren, wat tot uiting komt in innovatieve muzikale processen en producties.
Methodisch/reflectief handelen: De musicus is in staat om methodisch en professioneel te handelen, kan hierop reflecteren en is zelfstandig, en met en voor anderen, in staat tot terugkoppeling.
 

Inhoud

Elke student krijgt een studieloopbaanbegeleider toegewezen. Voor het studieonderdeel studieloopbaanbegeleiding wordt een aantal bijeenkomsten geroosterd. De student kan indien gewenst zelf contact opnemen met de studieloopbaanbegeleider. De SLB-bijeenkomsten richten zich op de inhoud van de studie, het studeren en zelfperceptie, -reflectie en communicatie. Via de SLB oriƫnteert de student zich op persoonlijke motieven en drijfveren om professioneel musicus te worden en eveneens op het beroep. Keuzemogelijkheden tijdens de studieloopbaan kunnen binnen de SLB worden besproken.

Jaar 4
Aanwezigheid op minimaal 2 van 3 sessies Critical Response Process

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Prins Claus Conservatorium