Vak: Persoonlijke Leiderschapsontwikkeling 1 credits: 5

Vakcode
OLDM21PLO1
Naam
Persoonlijke Leiderschapsontwikkeling 1
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
  • Intervisie
  • Opdracht
  • Werkcollege
  • Werkvorm 1
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen:
Toont een originele visie op de kwaliteit van een (educatief) Performing Arts product en beoordeelt of het eindproduct artistiek en commercieel succesvol is.

Leidinggevend vermogen:
- Is door een kritisch begrip van actuele theorieën en methodieken over leiderschap in staat om autonoom gedifferentieerd te handelen in een prestatiegerichte omgeving.
- Reflecteert kritisch en autonoom op zijn eigen positie als leider binnen het Performing Arts domein en kan zich zodanig blijvend doorontwikkelen binnen zijn rol/functie.

Interpersoonlijk en Communicatief vermogen:
- Reflecteert op het functioneren van zijn team en omgeving en creëert een veilige en stimulerende werkomgeving die motivatie ondersteunt, uitnodigt tot optimale prestaties en waarin life long learning centraal staat.

Kritisch-reflectief en onderzoekend vermogen:
- Komt vanuit een zorgvuldige overweging tot oordelen en formuleert op basis van een kritische analyse en eigen visie conclusies en voegt daarmee waarde en vernieuwing toe aan het vakgebied.

Inhoud

De module Persoonlijke Leiderschapsontwikkeling richt zich op de relatie tussen theoretische aspecten van leiderschap en de leider als individu. Daarin is aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling en rolverschuiving van podiumprofessional naar leidinggevende.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts