Vak: Afstudeermodule - complex en multidisciplinair probleem. credits: 15

Vakcode
OLDM22AFM1
Naam
Afstudeermodule - complex en multidisciplinair probleem.
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
R. de Haan
Werkvormen
  • Afstudeeropdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

Artistiek vermogen
- Toont brede kennis van actuele onderwerpen en historische ontwikkelingen binnen het (inter)nationale Performing Arts domein. Kan deze plaatsen binnen de structuur van het Performing Arts domein.

Leidinggevend vermogen
- Verzamelt, selecteert, analyseert theorieën, concepten en visies op het gebied van operationeel leiderschap en vertaalt deze naar diverse organisatiedoelstellingen.

Interpersoonlijk en Communicatief vermogen
-Toont diepgaande kennis van en inzicht in communicatiemodellen en interpersoonlijk functioneren en past dit autonoom toe in begeleiding van het groepsproces en de individuele begeleiding van de podiumkunstenaars/docenten waarbij diversiteit en inclusiviteit voorop staat.

Ondernemend en Organiserend vermogen
- Bewaakt systematisch de artistieke kwaliteit van een (educatief) Performing Arts product en stuurt dit gedurende het proces effectief en efficiënt bij.
- Geeft strategisch, tactisch en operationeel advies aan interne en externe stakeholders met als doel de kwaliteit en de voortgang van de artistieke productie of opleiding te borgen.

Kritisch-reflectief en onderzoekend vermogen
- Toont een kritisch begrip van praktijkgerichte onderzoeksmethodieken en domeinspecifieke onderzoekstools die relevant zijn om een artistiek (educatief) Performing Arts product of beroepssituatie te analyseren.
- Analyseert het individuele functioneren van de podiumkunstenaars-, en docenten en dat van een team of productie als geheel in relatie tot de eisen die de organisatie of een project stelt.
- Komt vanuit een zorgvuldige overweging tot oordelen en formuleert op basis van een kritische analyse en eigen visie conclusies en voegt daarmee waarde en vernieuwing toe aan het vakgebied.

Inhoud

In de afstudeermodule komen de twee domeinen Onderzoek & Kwaliteit en Leiderschap & Organisatie samen in het aangaan van een complex en multidisciplinair probleem. De student past hier de praktijkgerichte en domeinspecifieke onderzoeksvaardigheden toe om een relevant handelingsprobleem uit het werkveld kwalitatief te analyseren.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Lucia Marthas Institute for Performing Arts