Vak: Professionele identiteit 3 credits: 5

Vakcode
ORVB22PID3
Naam
Professionele identiteit 3
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
P.G. Kamphuis
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Professionele identiteit 3 - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten gebaseerd op competentie 3 resultaatgericht handelen en 9 lerend vermogen.
De ondernemende professional / professionele ondernemer is bekwaam in professioneel handelen als hij in staat is zijn werk en ontwikkeling te sturen, om kan gaan met veranderingen en nieuwe aanpakken en procedures ontwikkelt.

Resultaatgericht handelen gaat over verantwoordelijkheid nemen voor je eigen handelen, doorzettingsvermogen en besluiten nemen om de beoogde resultaten te bereiken. Hij speelt hierbij flexibel, adequaat en respectvol in op onverwachte (beroeps)situaties.

De ondernemende professional/ professionele ondernemer is open minded en is mens- en omgevingsgericht, toont flexibiliteit en doorzettingsvermogen en reflecteert op zijn eigen handelen.

De student is voortdurend bezig met de eigen professionaliteit en de eigen visie op ondernemen, waarbij hij rekening houdt met normatief-culturele aspecten.

De student stelt doelen vast voor de eigen ontwikkeling, weet waar hij voor staat en geeft en ontvangt actief feedback. Hij reflecteert en past op basis hiervan de houding aan:

 

Inhoud

Niveau:
Gevorderd

Inhoud:
De stage is een onderwijsvorm waarbij de student gedurende 2 blokken (een aaneengesloten periode van 20 weken) in een praktijksituatie activiteiten verricht. Deze activiteiten dienen qua niveau en inhoud te passen in het profiel van de opleiding. Voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management vindt deze stage altijd plaats in een bedrijf dat tot het MKB behoort of bij een (hoofdkantoor van een) Retailorganisatie.

De stage is een voor iedere student verplichte onderwijseenheid en dient altijd met een voldoende te worden afgesloten. De stage is bedoeld om je vertrouwd te maken met de beroepspraktijk waarvoor je wordt opgeleid. Maximaal de eerste 4 weken van de stage kun je gebruiken om je een globaal beeld van de stageorga­ni­satie te vormen. Dit kun je doen door mee te werken aan een aantal activiteiten op een afdeling. Na dit zogenaamde “meeloop” gedeelte zal de stage-invulling een meer projectmatig karakter krijgen, waarbij het ORM-opleidingsprofiel als uitgangspunt geldt. De activiteiten die je dan tijdens je stage gaat ontplooien dienen qua niveau en inhoud te passen in het profiel van de opleiding. Concreet betekent dit dat de werkzaamheden dienen te liggen op het gebied van een of meerdere van de volgende functionele gebieden: marketing, verkoop, communicatie, bedrijfsmanagement of marketingcommunicatie. Daarnaast zijn activiteiten mogelijk op het gebied van HRM, inkoop en/of financiën. Je dient hierbij de kans te krijgen zelfstandig te werken en een zelfstandige opdracht te maken.

Studiemateriaal:
Voor de meest recente informatie zie de boekenlijst op intranet: Hanze.nl/ORM of de Blackboard course.

Instapvoorwaarden:
Toelating tot de stageperiode jaar 3 in september of februari indien voldoet aan de stagerijpheid.
 
Stagerijpheid
De student is stagerijp als hij via zijn studievoortgangsoverzicht kan aantonen dat hij:
 
  • De propedeuse heeft behaald
  • Meer dan 50 EC zijn behaald in jaar 2
  • Professionele identiteit jaar 2 heeft behaald

Uitzonderingsverklaring stagerijpheid
Indien een student net niet voldoet aan bovenstaande eisen, maar wel op stage wil, kan hij een formulier invullen, een uitzonderingsverklaring (zie stagecourse ORM). Het voorstel wordt besproken in de stagecommissie. Lever de uitzonderingsverklaring samen met het studievoortgangsoverzicht in bij de studiecoach via OnStage.

 
  • De student kan in 2 perioden starten met de stage.Het volgende stramien wordt toegepast:
     
    Stagerijp:
  • per 1 juni - > op stage per september (periode 1)
  • per 1 januari -> op stage per februari (periode 3) Voldoe je niet aan deze eis, dan kun je niet op stage voordat je de studieachterstand hebt ingehaald.

Kosten:
Zie de boekenlijst op de intranet pagina van je opleiding onder Praktische Zaken.
 
Bijzonderheden:
Voor vragen rond stagerijpheid dien je contact op te nemen met je Studiecoach. Voor inhoudelijke vragen m.b.t. de stage en de organisatie van de stage kun je contact opnemen met het Praktijkbureau (kamer A1.037).

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance