Vak: Stage opdracht credits: 25

Vakcode
ORVB22STG
Naam
Stage opdracht
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
25
Taal
Nederlands
Coördinator
W.H.G. Wesselink
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Stage opdracht - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten:
  • Innoveren: initieert nieuwe ideeën, realiseert op creatieve wijze vernieuwingen en benut daarbij de mogelijkheden op het gebied van technologie.
  • Waardecreatie: creëert duurzame en commerciële waarde gericht op de wensen en behoeften van klanten en overige stakeholders. Hij doet dat op basis van ontwikkelingen in de (inter)nationale omgeving.
  • Leiderschap: straalt passie en beleving uit, pakt de regie in teamverband en mobiliseert anderen vanuit de waarden en de cultuur van de onderneming.
  • Samenwerken & Netwerken: levert in groepsverband een actieve en inhoudelijk bijdrage aan de beoogde resultaten en het groepsproces. Hij bouwt een netwerk van relaties op.
  • Communiceren: communiceert overtuigend en kan dit in tenminste één vreemde taal. Hij benut op effectieve wijze diverse communicatiemiddelen afgestemd op de doelgroep.
Aan het eind van de stage beheerst de ORM-stagiair de door hem geselecteerde leeruitkomsten behorend bij bovenstaande competenties op eindniveau. 

Daarnaast wordt gewerkt aan:
  • Resultaatgericht handelen: toont verantwoordelijkheid en doorzettingsvermogen en neemt besluiten om de beoogde resultaten te bereiken. Hij past zich daarbij gemakkelijk aan veranderende omstandigheden aan en durft risico’s te nemen.
  • Lerend vermogen: ontwikkelt zichzelf persoonlijk en professioneel door visie, reflectie en feedback.

De leeruitkomsten staan nader uitgewerkt in de stagehandleiding.

Inhoud

Niveau:
Gevorderd

Inhoud:
De stage is een onderwijsvorm waarbij de student gedurende 2 blokken (een aaneengesloten periode van 20 weken) in een praktijksituatie activiteiten verricht. Deze activiteiten dienen qua niveau en inhoud te passen in het profiel van de opleiding. Voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management vindt deze stage plaats in een bedrijf dat tot het MKB behoort of bij een (hoofdkantoor van een) Retailorganisatie of binnen een Eigen bedrijf.

De stage is een voor iedere student verplichte onderwijseenheid en dient altijd met een voldoende te worden afgesloten. De stage is bedoeld om je vertrouwd te maken met de beroepspraktijk waarvoor je wordt opgeleid. Maximaal de eerste 4 weken van de stage kun je gebruiken om je een globaal beeld van de stageorga­ni­satie te vormen. Dit kun je doen door mee te werken aan een aantal activiteiten op een afdeling. Na dit zogenaamde “meeloop” gedeelte zal de stage-invulling een meer projectmatig karakter krijgen, waarbij het ORM-opleidingsprofiel als uitgangspunt geldt. De activiteiten die je dan tijdens je stage gaat ontplooien dienen qua niveau en inhoud te passen in het profiel van de opleiding. Concreet betekent dit dat de werkzaamheden dienen te liggen op het gebied van een of meerdere van de volgende functionele gebieden: marketing, verkoop, communicatie, bedrijfsmanagement of marketingcommunicatie. Daarnaast zijn activiteiten mogelijk op het gebied van HRM, inkoop en/of financiën. Je dient hierbij de kans te krijgen zelfstandig te werken en een zelfstandige opdracht te maken.

Studiemateriaal:
Voor de meest recente informatie zie de boekenlijst op intranet: Hanze.nl/ORM of de Blackboard course.

Instapvoorwaarden:
Toelating tot de stageperiode jaar 3 in september of februari van het volgend studiejaar indien voldoet aan de stagerijpheid.
 
Stagerijpheid
De student is stagerijp als hij via zijn studievoortgangsoverzicht kan aantonen dat hij:
 
  • de propedeuse heeft behaald
  • meer dan 50 EC zijn behaald in jaar 2
  • Professionele Identiteit 2 behaald heeft behaald.


Uitzonderingsverklaring stagerijpheid
Indien een student net niet voldoet aan bovenstaande eisen, maar wel op stage wil, kan hij een formulier invullen, een uitzonderingsverklaring (zie stagecourse ORM). Het voorstel wordt besproken in de stagecommissie. Lever de uitzonderingsverklaring samen met het studievoortgangsoverzicht na akkoord van de studiecoach via OnStage.

 

Kosten:
Zie de boekenlijst op de intranet pagina van je opleiding onder Praktische Zaken.
 
Bijzonderheden:
Voor vragen rond stagerijpheid dien je contact op te nemen met je Studiecoach. Voor inhoudelijke vragen m.b.t. de stage en de organisatie van de stage kun je contact opnemen met het Praktijkbureau (kamer A1.037).

School(s)

  • Instituut voor Business, Marketing en Finance