Vak: Production credits: 3

Vakcode
POVB16052
Naam
Production
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
D.K. Versluis
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Production - Opdracht

Leeruitkomsten

2.5.2 De student berekent volgens vaststaande normen de kostprijs van een product (indien nodig onder begeleiding).
10.4.1 De student beschrijft de productieorganisatie en -voorbereiding.
10.5.1 De student noemt basisprincipes van assemblage (eenvoudige context).

Daarnaast zullen de volgende leeruitkomsten, die in jaar 1 zijn behandeld, in bepaalde situaties ook aan de orde komen, omdat ze voorwaardelijk zijn voor het productieproces.
 
10.1.1 De student onderzoekt onder (sturende) begeleiding productietechnieken voor metalen in relatie tot constructie, assemblage en logistiek.
10.2.1 De student onderzoekt onder (sturende) begeleiding productietechnieken voor kunststoffen in relatie tot constructie, assemblage en logistiek.
10.3.1 De student onderzoekt onder (sturende) begeleiding productietechnieken voor overige materialen in relatie tot constructie, assemblage en logistiek.

Inhoud

Een product bestaat vaak uit meerdere onderdelen, die elk met een gepaste productiemethode worden vervaardigd. Als alle losse onderdelen van een product zijn geproduceerd, moeten deze worden geassembleerd tot het eindproduct. Bij dit vak ligt de focus op de productietechnieken voor het vervaardigen van de onderdelen en de assemblage. Tevens wordt het bepalen van kostprijzen behandeld.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Engineering