Vak: User Research credits: 3

Vakcode
POVB17053
Naam
User Research
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
W.H. Timmerman
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Research Methods - Opdracht
  • Statistics - Opdracht

Leeruitkomsten

Statistics
3.1.2 De student analyseert onderzoeksdata met behulp van statistiek om conclusies te trekken uit resultaten van onderzoek (indien nodig onder begeleiding).
 
Research Methods
4.2.2 De student voert complexe creativiteitstechnieken uit in (elke fase van) het productontwikkelproces (indien nodig onder begeleiding).
6.2.2 De student zet een eenvoudig gebruikersonderzoek op en gebruikt resultaten in het productontwikkelproces (indien nodig onder begeleiding).
2.4.2 De student zet een eenvoudig marktonderzoek op en gebruikt resultaten in het productontwikkelproces (indien nodig onder begeleiding).
3.3.2 De student zet op en voert onderzoek uit met behulp van (bestaande) methoden, technieken en instrumenten om conclusies te trekken uit resultaten van onderzoek ten behoeve van productontwikkeling (indien nodig onder begeleiding).

Inhoud

Deze cursus bestaat uit twee onderdelen: Statistics en Research Methods.
 
Statistics
Dit onderdeel behandelt toetsende statistiek en hoe deze is te gebruiken om kwantitatieve data te analyseren en conclusies te trekken.
 
Research Methods
In het onderdeel Research Methods leert de student verschillende onderzoeksmethodieken die kunnen worden toegepast op gebruikersgebaseerd marktonderzoek. Daarin zijn drie verschillende onderdelen te onderscheiden:
1. Onderzoeksmethodieken: wat is het onderscheid tussen praktijk- en ontwerpgericht onderzoek en hoe kunnen deze in de praktijk worden toegepast?
2. Gebruikersonderzoek: welke verschillende gebruikersonderzoeksmethodieken zijn er en hoe kunnen deze worden toegepast?
3. Creativiteitstechnieken: welke creativiteitstechnieken kunnen er worden toegepast in gebruikersonderzoek?

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Engineering