Vak: From Concept to Realisation credits: 5

Vakcode
POVB18061
Naam
From Concept to Realisation
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
E.B. van der Houwen
Werkvormen
  • Individueel
  • Intervisie
  • Opdracht
  • Projectonderwijs
  • Supervisie
Toetsen
  • Professional Skills - Opdracht
  • Project - Opdracht

Leeruitkomsten

Project
3.4.2 De student zet op en voert testonderzoek uit ten aanzien van gebruikskwaliteit en fysieke kwaliteit (in een complexe of multidisciplinaire context) om conclusies te trekken uit resultaten van onderzoek en aanbevelingen te doen (indien nodig onder begeleiding).
4.1.2 De student ontwerpt (in een multidisciplinaire omgeving) een product en verfijnt vaardigheden ten aanzien van verschillende methoden, technieken, ontwerptools, gereedschappen en apparaten (indien nodig onder begeleiding).
4.2.2 De student voert complexe creativiteitstechnieken uit in (elke fase van) het productontwikkelproces (indien nodig onder begeleiding).
6.3.2 De student onderzoekt interactie tussen gebruiker en product en werkt interactie uit met modellen, schetsen en tekeningen (indien nodig onder begeleiding).
7.1.2 De student breidt visualisatievaardigheden (lees: schetsen en tekenen) uit ten aanzien van (toekomstig) product(gebruik) (indien nodig onder begeleiding).
7.3.2 De student breidt modelleervaardigheden uit ten aanzien van een prototype van (een) (toekomstig) product (indien nodig onder begeleiding).
8.1.1 De student oefent het ontwerpen van 3D-constructies met behulp van CAD-programma's onder (sturende) begeleiding.
8.5.1 De student beredeneert en berekent krachten die op een product werken (eenvoudige context) onder (sturende) begeleiding.
 
Professional Skills
1.1.1 De student past onder (sturende) begeleiding communicatieve vaardigheden toe die noodzakelijk zijn om deel te nemen aan een monodisciplinaire context.
1.5.1 De student kijkt terug, licht eigen handelen toe en bediscussieert het effect van dit handelen op productontwikkelproces en het functioneren van anderen op gestructureerde wijze en onder (sturende) begeleiding.

Inhoud

De cursus bestaat uit twee onderdelen, namelijk Project en Professional skills.
 
Project
In het project ontwerpt de student, individueel, een deels metalen product met bewegende, scharnierende, delen dat (een deel van) het lichaamsgewicht moet kunnen dragen en daarop ook getoetst wordt. Het project resulteert in een werkend fysiek prototype op ware grootte en met de bedoelde vormgeving (kleur, vorm en textuur), dat gepresenteerd wordt. De analysefase van het project wordt in groepsverband gedaan en samenwerking in de opvolgende fasen wordt aangemoedigd.
 
Professional Skills
De student leert tools in te zetten om een assertieve en proactieve houding te laten zien en te cultiveren bij anderen in ontwikkelingsprojecten. Het goed communiceren als er sprake is van weerstanden of uiteenlopende visies dan wel belangen, is van het grootste belang hierbij. De student kijkt terug op het doorlopen proces en evalueert waar in het vervolg kansen liggen voor persoonlijke groei en bevordering van het samenwerkingsproces. Inzichten, voorgenomen ontwikkelingsdoelen en bijbehorende acties worden opgenomen in een persoonlijke BLOG (werkboek).

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Engineering