Vak: From Briefing to Concept credits: 5

Vakcode
POVB18071
Naam
From Briefing to Concept
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M.C.G.W. Prins-de Grooth
Werkvormen
  • Individueel
  • Opdracht
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Professional Skills - Opdracht
  • Project - Opdracht

Leeruitkomsten

Project
3.2.1 De student voert onder (sturende) begeleiding eenvoudig onderzoek met betrekking tot octrooien, wet- en regelgeving en normen uit om conclusies te trekken uit resultaten van onderzoek ten behoeve van productontwikkeling.
4.1.2 De student ontwerpt (in een multidisciplinaire omgeving) een product en verfijnt vaardigheden ten aanzien van verschillende methoden, technieken, ontwerptools, gereedschappen en apparaten (indien nodig onder begeleiding).
4.2.2 De student voert complexe creativiteitstechnieken uit in (elke fase van) het productontwikkelproces (indien nodig onder begeleiding).
4.3.2 De student legt ontwerpkeuzes en -strategieën ten aanzien van duurzaamheid uit (indien nodig onder begeleiding).
6.2.2 De student zet een eenvoudig gebruikersonderzoek op en gebruikt resultaten in het productontwikkelproces (indien nodig onder begeleiding).
6.3.2 De student onderzoekt interactie tussen gebruiker en product en werkt interactie uit met modellen, schetsen en tekeningen (indien nodig onder begeleiding).
7.1.2 De student breidt visualisatievaardigheden (lees: schetsen en tekenen) uit ten aanzien van (toekomstig) product(gebruik) (indien nodig onder begeleiding).
7.3.2 De student breidt modelleervaardigheden uit ten aanzien van een prototype van (een) (toekomstig) product (indien nodig onder begeleiding).
 
Professional Skills
0.1.1 De student schat eigen studievoortgang in en reflecteert hierop en onderneemt passende acties.
1.2.1 De student brengt eigen beelden en feedback in kaart en handelt onder (sturende) begeleiding op basis van eigen beelden, feedback en het persoonlijk functioneren met betrekking tot loopbaanontwikkeling (professional skills) en stelt de mate van (behaalde en gewenste) groei vast.

Inhoud

In de cursus From Briefing to Concept ontwikkelt de student binnen de context ‘Healthy Ageing / living’ op een creatieve wijze productideeën (met ICT-component) resulterend in een concept.
De cursus bestaat uit twee onderdelen, namelijk Project en Professional Skills.
 
Project
In het project gaat de student samen met de projectgroep een innovatief, duurzaam en kansrijk ontwerp maken voor een specifieke doelgroep. Er wordt indien mogelijk gewerkt met meerdere opdrachtgevers uit het werkveld dus de context en doelgroepen zijn per projectgroep verschillend. Elke opdracht zal wel te maken hebben met Healthy living en de ICT-component zal in elk ontwerp een belangrijke rol spelen. De student zal meerdere onderzoeksvaardigheden toepassen in de daadwerkelijke context (bijv. een zorgomgeving) en de resultaten op creatieve wijze vertalen naar gevisualiseerde en onderbouwde concepten en prototypes. De student gaat met dit project verder in thema 8, waarin het concept verder gesimuleerd en getest wordt. Zo komt de student tot een goed doorontwikkeld, innovatief, duurzaam, kansrijk product dat verbonden is met een groter systeem (The Internet of Things) en zo de gebruikers meerwaarde biedt
 
Professional Skills
De student zet een eigen, professioneel en representatief portfolio op.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Engineering