Vak: Project Industrial Design Engineering I credits: 10

Vakcode
POVP22PRO1
Naam
Project Industrial Design Engineering I
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
G.M. Jonker
Werkvormen
  • Onderwijs
Toetsen
  • Project Industrial Design Engineering I - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyse van de ontwerpvraag
  • De IPO-ingenieur ontleedt op systematische wijze de ontwerpvraag en verdiept het inzicht daarin door de relevante mogelijkheden, behoeften en verwachtingen en daarmee samenhangende (deel)vraagstukken (t.a.v. vorm, functie, materiaal en context), te inventariseren, identificeren en/of onderzoeken. De IPO-ingenieur vertaalt de bevindingen in onderbouwde oplossingsrichtingen voor het productontwerp.
  • De IPO-ingenieur detailleert en specificeert, gedurende het gehele ontwerpproces, op iteratieve wijze productkwaliteiten, -kenmerken, -vereisten en prestaties (t.a.v. vorm, functie, materiaal en context), op adequate wijze gebruikmakend van ontwerpmethoden, technieken en instrumenten.
Van analyse naar idee (ideation)
  • De IPO-ingenieur werkt op systematische wijze de gekozen ideeën voor de oplossingsrichting van het ontwerp uit en maakt gebruik van eerdere bevindingen en later verworven kennis en inzichten.
  • De IPO-ingenieur specificeert, gedurende het ontwerpproces, op iteratieve wijze productkwaliteiten, -kenmerken en -vereisten (t.a.v. vorm, functie, materiaal en context), op adequate wijze gebruikmakend van ontwerpmethoden, technieken en instrumenten.
Van analyse naar concept (concepting)
  • De IPO-ingenieur ontwikkelt op systematische wijze een concept voor een productontwerp en werkt deze, zowel visueel als materieel, uit tot een presentabel model.
  • De IPO-ingenieur detailleert gedurende het ontwerpproces, op iteratieve wijze en productkwaliteiten, - kenmerken en -prestaties (a.h.v. vorm, functie, materiaal en context), op adequate wijze gebruikmakend van ontwerpmethoden, technieken en instrumenten.
Van analyse naar productontwerp
  • De IPO-ingenieur ontwikkelt vanuit concepten een overdraagbaar gevalideerd productontwerp.
De IPO-ingenieur verifieert, verbetert en valideert productkwaliteiten en -prestaties op systematische en passende wijze gebruikmakend van zowel onderzoeks- als ontwerpmethoden, (fabricage)technieken en instrumenten.

Inhoud

De leeruitkomsten worden gerealiseerd door middel van verschillende onderwijsactiviteiten die gedurende zes gehele kalenderweken worden aangeboden.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Engineering