Vak: Belangenbehartiging 1 credits: 5

Vakcode
SJVH20BEL1
Naam
Belangenbehartiging 1
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
M.H. Meijer
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Belangenbehartiging - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Analyseren niveau 2
De student analyseert onder begeleiding in een afgebakende complexe situatie sociaaljuridische vraagstukken rekening houdend met de omgeving en met gebruikmaking van meerdere juridische en niet-juridische bronnen. Hij plaatst daarbij de informatie in een sociale, maatschappelijke, culturele en persoonlijke context en gaat na wat de beïnvloedbare factoren zijn.

Leeruitkomst:
1. De student brengt van een afgebakende complexe sociaaljuridische praktijksituatie en/of een open probleemstelling de feiten in kaart, maakt daarbij een ordening op sociaaljuridische relevantie, formuleert van daaruit de (rechts)vragen, kan deze schriftelijk en/of mondeling beantwoorden en verantwoorden en plaatst de feiten waar nodig in een sociale, maatschappelijke, culturele en/of persoonlijke context.

 

Inhoud

Dit studieonderdeel is een verdieping op blok 1 uit de propedeuse. Onderwerpen uit het verbintenissenrecht komen aan de orde, zoals verbintenissen, overeenkomsten en de bijzondere overeenkomsten (consumenten)koop en huur. Verder is aandacht voor eigendom, faillissement, wet schuldsanering natuurlijke personen en beslag. Tot slot is er een familierechtelijk deel, dit is gericht op afstamming, minderjarigheid, gezag, samenlevingsvormen, echtscheiding.

 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies