Vak: Dilemma's credits: 5

Vakcode
SJVH20DIL
Naam
Dilemma's
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
H.D. Berger
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Dilemma's - Opdracht

Leeruitkomsten

Integraal samenwerken niveau 2:
De student SJD werkt samen onder begeleiding aan complexe maar afgebakende sociaaljuridische
praktijkopdrachten bij de integrale en systeemgerichte aanpak van (multi)problematiek:

Leeruitkomst:
4. De student reflecteert zodanig dat hij/zij persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelaspecten in beeld brengt, mede naar aanleiding van gekregen feedback;


Begeleiden niveau 2:
De student begeleidt en motiveert een cliënt met vragen op sociaaljuridisch gebied in een complexe maar afgebakende casuïstiek.

Leeruitkomst:
4. De student evalueert zijn/haar gedrag en de effectiviteit van zijn haar interventie(s); neemt het initiatief om het eigen proces en aandeel te bespreken en houdt rekening met  ethische aspecten.

Inhoud

Bij de cursus Dilemma’s krijg je aan de hand van actualiteiten inzicht in juridische en maatschappelijke dilemma’s die spelen in het werkveld. Hoe worden ethische en culturele dilemma’s opgelost en welke positie neem je hierbij in? Je gaat aan de slag met zowel mondelinge als schriftelijke argumentatievaardigheden die deel in het Engels plaatsvinden bij de colleges van Cross Cultural Competence. En vanuit de basisethieken leer je bij de colleges Ethiek aan de hand van een analysemodel te komen tot een oplossing of weloverwogen moreel oordeel. Aan het eind van de cursus laat je aan de hand van een posterpresentatie zien dat je inzicht hebt in je eigen oordelen en handelen en dat van anderen. Dit inzicht is bepalend voor je ontwikkeling tot een integere juridische professional. De cursus Dilemma’s loopt gedurende één semester (óf twee blokken) en bestaat uit zowel colleges Ethiek als Cross Cultural Competence.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies