Vak: Handhaving 2 credits: 5

Vakcode
SJVH20HATO2
Naam
Handhaving 2
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
P.P.J.N.M. Glasbergen
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Handhaving 2 - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren niveau 2
De student analyseert onder begeleiding in een afgebakende complexe situatie sociaaljuridischevraagstukken rekening houdend met de omgeving en met gebruikmaking van meerdere juridische enniet-juridische bronnen. Hij plaatst daarbij de informatie in een sociale, maatschappelijke, culturele en persoonlijke context en gaat na wat de beïnvloedbare factoren zijn.

Leeruitkomst:  

  1. De student brengt van een afgebakende complexe sociaaljuridische praktijksituatie en/of een open probleemstelling de feiten in kaart, maakt daarbij een ordening op sociaaljuridische  relevantie, formuleert van daaruit de (rechts)vragen, kan deze schriftelijk en/of mondeling beantwoorden en verantwoorden en plaatst de feiten waar nodig in een sociale, maatschappelijke, culturele en/of persoonlijke context. 


Conflicten hanteren niveau 2
De student verricht na een grondige analyse interventies bij conflicten in complexe maarafgebakende cases. Deze conflicten kunnen zowel betrekking hebben op een of meerdere cliëntenals op een organisatie.

Leeruitkomsten:
1. De student analyseert conflictsituaties met behulp van kennis en vaardigheden op het gebied van omgaan met agressie en weerstand, onderhandelingsstrategieën en/of mediation; 
2. De student intervenieert bij conflicten in afgebakende cases op basis van grondige analyse. 

Inhoud

In deze module krijgen studenten inzicht in het forensisch veld (gevangeniswezen, reclassering, openbaar ministerie, etc..). Studenten werken vanuit criminologische theorieën aan een reclasseringsadviesrapport en aan een toezichtsplan. Tevens krijgen studenten trainingen professionele gespreksvoering in gedwongen kader. Ze worden beoordeeld d.m.v. een assessment
  
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies